Aşırı Fan Sesi

AAAplus

Kilopat
Merhaba dün bu bilgisayarı aldım Vatan PC'den. Sistemi toplamaları uzun sürer diye parçaları aldım, evde kendim topladım video falan izleyerek. Bilgisayarı açtım, Windows yükledim tüm fanlar dönüyor fakat sanki bir sorun var gibi. Sistem de sorun mu var, ben mi toplarken bir yerde hata yaptım yoksa bu ses normal de ben mi paranoyağım kadar veremedim. Masaüstün'de sadece Chrome açıkken CPU ısısı resimde gözüktüğü gibidir.

Dosya Ekleri

• Ekran Alıntısı.PNG
    9 KB · Görüntüleme: 93
Son düzenleyen: Moderatör:
Eğer kasa fanlarınızı direkt güç kaynağından gelen bağlantıyla çalıştırıyorsanız fanlar sürekli olarak tam güçle dönecektir. Bu da yüksek fan sesine sebep olabilir.

İşlemcinin kutusundan çıkan fan çok ses yapıyor onu mu kullanıyorsunuz acaba?

Eğer kasa fanlarınızı direkt güç kaynağından gelen bağlantıyla çalıştırıyorsanız fanlar sürekli olarak tam güçle dönecektir. Bu da yüksek fan sesine sebep olabilir.
Evet direk güç kaynağına bağlı, anakart da girişini bulamadım. Sanırım bu yüzden oluyor, ne yapmam gerekli?

Direkt olarak güç kaynağına bağladığınız için tam güçle çalışıyorlar. Pwm portlarına bağlamanız gerek.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…