Aşırı Fan Sesi

3 adet Fan var pwm portu anakartın neresinde oluyor tam olarak?
Birde bu şekilde kullanmamın bir zararı olur mu?

PWM portlarının sayısı ve yerleri anakarttan anakarta farklılık gösterebilir. Anakartının modelini söylersen yardımcı olabiliriz.

Bu şekilde de kullanırsan sorun olmaz sanırım, biraz baş ağrısı yapar, belki biraz da fanları yorarsın onun dışında bilgisayara bir zararı olmaz diye düşünüyorum.

B450M-K, sorunun başında sistem de mevcut.

İlk yazıda bağlantı olduğunu görmemiştim pardon, anakartınızda benim görebildiğim iki tane fan bağlantı yuvası var. Bu durumda yapacağınız PWM çoğaltıcı veya fan kontrolcüsü alarak fanlarınızı bağlayabilirsiniz.

Ancak PWM çoğaltıcı için şöyle bir durum var forumda birkaç yerde fan slotuna tek fan takmak gerektiği aksi takdirde anakartın elektrik aksamında sorunlar yaratabileceğini söyleyenler var. Diğer yandan da Cooler Master gibi büyük markaların 240mm'lik sıvı soğutma sistemlerinin içinden PWM çoğaltıcı çıkıyor. Sisteme zarar verir mi vermez mi açıkçası ben de bilemiyorum.

Tekini PSU'ya diğer ikisini anakarta taksam olur mu?

Şimdi şöyle ki o fan yuvaları muhtemelen doludur, birisine işlemci soğutucusu bağlıdır diğeri de kasanın arkasındaki çıkış fanına bağlıdır.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…