Aşırı fazla RAM kullanımı

Thunderer

Hectopat
Daha fazla  
Selamlar. Dün laptopta After Effects renderı alırken resimde yüklediğim 2 hata ile karşılaştım. Artık bırakın render almayı, After Effects'de 5 dakika durursam bile aynı hataları veriyor laptop siyah ekran verip donuyor ve kendine gelince siyah ekran kalıyor yeniden başlatmak zorunda kalıyorum. Ayrıca resimde gördüğünüz gibi hiçbir şeye açık değilken bile 6 GB'dan fazla RAM kullanım var. NDU Start değerini 4 yaptım düzelmedi. Oyuna falan girince kapanma sorunu görmedim. Ama boştayken bu RAM kullanımı normal mi? After Effects ile ilgili her şeyi silsem düzelir mi bir de.

Dosya Ekleri

• Ekran görüntüsü 2025-12-04 164618.png
    73,8 KB · Görüntüleme: 20
  • 5601.jpg
    122,5 KB · Görüntüleme: 20
  • 5603.jpg
    121 KB · Görüntüleme: 19
Son düzenleyen: Moderatör:
Windows 11 ile bu değer normal gayet. Şaşırmamak gerek artık. Yıl 2020 olsa falan hala gideri var derdim ama artık 16 GB bile zar zor yeterken "8 GB RAM neden yetmiyor" demek pek mantıklı değil. Yükseltme imkanınıza varsa en azından 16 GB seviyesine çıkmanız gerekli.

Hocam arka planda bir şey çalışıyor olmalı. Ayrıntılar kısmını fotoğrafını atar mısın?

Hocam arka planda bir şey çalışıyor olmalı. Ayrıntılar kısmını fotoğrafını atar mısın?

Buyurun hocam, Brave'de sadece 2 sekme açık ama neden böyle gösteriyor bilmiyorum.

Şu aralar yükseltme şansım yok ama bu kadar fazla kullanım dün aldığım hatalardan sonra olmaya başladı sanırım. Önceden bu kadar yoktu.

Dosya Ekleri

• Ekran görüntüsü 2025-12-04 170519.png
    97 KB · Görüntüleme: 9
Arka planda çok Windows uygulaması çalışıyor IObit uninstaller indir ne kadar kullanmadığın uygulama varsa sil ve Windows uygulamalarınıda sil ben 65-70 tane Windows uygulaması sildim Edge - EXPO'ler dahil sistem boşta 2.2 GB RAM harcıyor şimdi.

Şu aralar yükseltme şansım yok ama bu kadar fazla kullanım dün aldığım hatalardan sonra olmaya başladı sanırım. Önceden bu kadar yoktu.

İmkanınız olunca mutlaka yükseltin. Günümüz şartları artık böyle.

2019'da AE kullanırken 2 tane smoke efektini üst üste koyunca bile 12 GB RAM'li laptop patlamıştı, cache temizlemek de yetmiyordu, salmıştım o noktada.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…