Aşırı RAM Kullanımı

Ram kullanımı %50 görünüyorsa anormal bir durum yoktur. Normal şartlarda benim ram'im de boştayken veya Opera açıkkan %47 gösteriyor (4 gb ram kullanıyorum). Pek de önemli değil yani görülen değer eğer performansta sıkıntı yaşamıyorsan. Pek bilgili değilim fakat tahminimce ne kadar fazla boş yerin varsa sistem o kadar kullanıyor.

Şimdi yabancı bir forumda gördüm Windows 8'de yüksek ram kullanımı çözümü olarak (windows 8 veya 8.1 kullanmadığımdan eksik anlatabilirim)

Bilgisayarıma sağ tıkla özellikler de ve gelişmiş sistem ayarlarına gir (veya ara kısmına direk gelişmiş sistem ayarları yaz).Burdan sonra Gelişmiş sekmesine gel -> performans altındaki ayarlara tıkla -> Gelişmiş sekmesine gel -> Sanal bellek altındaki değiştire tıkla-> Tüm sürücülerde disk belleği dosyası boyutunu otomatik yönet maddesi işaretli mi kontrol et (işaretli olması gerekiyor)
Yardımcı olabildiysem ne mutlu bana ^^

16 GB RAM var, kaynak izleyicide 500 MB RAM kullanıyorum hadi sistem 3 GB desek 3,5 RAM kullanıyor, fakat program açık değil fazla, ama RAM 8 GB kullanıyor sabit %50 RAM kullanıyor hep sabit, hiç düşüş olmuyor artıyor hatta, resetliyorum PC'yi düzeliyor tekrar oluyor.

Kaynak izleyicide RAM kullanan program yok 1 GB falan ? Acil yardım. CPU %5 kullanıyor normal.

-Format atıldığında ve virüs taraması temiz çıktığı halde RAM ve CPU kullanımı kendiliğinden %75-90 a kadar aşırı artıyorsa; bu durum "windows update" hizmetinden kaynaklanıyor olabilir..
Windows Görev Yöneticini açın (ctrl+alt+delete) > işlemler > açılan pencerenin en alt kısmında "Tüm kullanıcıların işlemlerini göster" e tıklayıp seçiniz > işlemler bölümünde bellek kullanımını gözlemleyiniz en çok ve sürekli artan bir şekilde belleği kullanan svchost.exe ise (bu windowsun kendi işlem sisteminin uygulamasıdır, kesinlikle işlemini sonlandırmayın, ayrıca birden fazla da gözükmesinde de sorun değil); svchost.exe artarak aşırı bellek kullanıyorsa > üzerinde sağ tıklayınız > açılan küçük alt pencerede " hizmetlere git" tıklayın > hizmetler bölümünden svchost.exe 'in altında çalışan uygulamaları ve hizmetleri seçili olarak karşınıza çıkacak > bu hizmetleri altında "windows update" i seçip, sağ tıklayıp, "hizmeti durdur" a tıklayınız.. ve ram cpu kullanımı normale dönsün..
ben bu sorunumu böyle hallettim..

Uyarı! Bu konu 10 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı