Bazen, herhangi bir yerde, herhangi bir olayda, acaba burada nasıl ölebilirim veya canımı nasıl yakabilirim tarzı düşünceler içerisinde bulunduğum oluyor. Mesela, kaldırımda yürüyüş yapıyorum; soruyorum kendi kendi kendime. Acaba nasıl ölebilirim? Cevap da sorunun kendisi gibi hızlı oluyor. Arabanın önüne atla, karşıdaki kötü huylu birine yumruk at, birinin dükkanına saldır... Sonuç olarak şu an bu yazıyı yazıyorum -sürpriz, daha ölmedim- ve dediğim şeylerin hiçbirini yapmadım. Ama yapmamam cesaretim olmayışından mı, bilemiyorum. Neden bunu yazdım, bilemiyorum.
Ama sen bir psikologa görün. Ben görünmedim daha. Aslında gidecektim ama şu karantina meselesi...
Sonuç olarak, yatmadan önce düşünüp sabahına unuttuğum düşünceler, beni içten içe tüketiyor. Bunun farkında olup, bir şey yapamamak, en büyük sorun olarak burada yatıyor. Neyse, sonuçta bunları unutacağım. Anlık kaygıların kime zararı var ki sonuçta. Sadece kendimce dürüst bir yazı ve bir o kadar yaşam dolu; kötümser ama hayatında kendince bir bedeli.