Aşırı yağışlı günlerde okullar tatil olmalı

Makaleler
5
Daha fazla  
Herkes yaşıyordur bu sorunu, aşırı yağmur yağdığı günlerde otobüs beklemek okula gitmek işkence gibi. Okula vardığımda ayaklarım ıslak, çantam ve defterlerim ıslak halde oluyor. Hatta soğuk direnci düşük bir insan bir saat boyunca bu halde kalınca hasta bile olabilir. Şemsiye de kurtarmıyor, çantanın üstünü kapatayım derken ön tarafım ıslanıyor. Kar yağdığı günlerde tatil oluyorsa aşırı yağmur yağdığı günlerde de tatil olmalı. En azından uzaktan eğitim olsun hatta.

İlden ile değişen bir durum aslında ben liseyi okurken kar yağışı olduğunda ve aşırı yağmurlu günlerde tatil kararı verilirdi. Mevcut tüm illerde böyle olması gerekir mi? Bence gerekir. Okula gitme yolunu zulme çevirmeye gerek yok. Islaklığıyla, kitapların ıslaklığıyla, çamurla, karla, kışla uğraşmak yerine tatil verilebilir. ancak bu durum karşısında uzaktan eğitimin de pek çözüm olacağını düşünmüyorum. Uzaktan eğitim çok suistimal edilen bir durum, ders dinlemek yerine arkada oyun oynayan ya da başka işlerle uğraşan bi' ton insan bulunmakta. Tabi diyebilirsiniz ki; oyun oynayan oynasın, çalışmak ve dinlemek isteyen dinlesin diye o zaman da takdir sizin.

Cidden yürünemeyecek zamanlarda sabah, okula gidişe denk geliyorsa zaten tatil ediliyor.
Okula gidiyom suan. Durakta kopek vardi semsiye tuttum beraber bekledik otobusu. Normalde gayet genis durak vardi ve kimse islanmazdi ama "Aydin Buyuksehir Belediyesi" ve "Ozl*m C*rcioglu" pisligi bu duragi yıkıp yerine küçücük durak yaptilar.

Yalnızca ulaşımın çok zor ya da imkansız olduğu zamanlarda tatil ederler. Önerinizi şehrinizin valisi görürse ise yarar belki 🙃
Sehrimin de namusunu kirleteyim valisinin de namusunu kirleteyim. Okuldan 6'da çıktım otobusler iki kere almadi, 5 kilometre yol yurudum saat 9'da geldim eve.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı