Asistan daima dinliyor mu?

khalyy

Hectopat
Yer
İstanbul
Arkadaşlar merhaba, bugün Gemini uygulamasını telefonuma kurup ok Google özelliğini açtım fakat aklıma bir soru takıldı; hey Siri veya hey Google dediğimizde arka planda hiçbir şey açık değilken ve mikrofon kullanımı yokken nasıl anında sesimizi duyup asistan açılabiliyor? Yani Siri veya Gemini gibi asistan uygulamaları her zaman arka planda tetikte mikrofonu dinliyor mu? Android 14'te mikrofon kullanan bir uygulama varsa sağ üstte mikrofon simgesi çıkıyor ve bu simge çıkmadan aktif olarak bizim sesli komudumuzu bekleyip komut verdiğimizde nasıl anında açılıyor yani apaçık daima dinliyor mu yoksa başka bir olayı mı var bunun çünkü tüm IPhone'lerde Siri var mesela.

Arkadaşlar merhaba, bugün Gemini uygulamasını telefonuma kurup ok Google özelliğini açtım fakat aklıma bir soru takıldı; hey Siri veya hey Google dediğimizde arka planda hiçbir şey açık değilken ve mikrofon kullanımı yokken nasıl anında sesimizi duyup asistan açılabiliyor? Yani Siri veya Gemini gibi asistan uygulamaları her zaman arka planda tetikte mikrofonu dinliyor mu? Android 14'te mikrofon kullanan bir uygulama varsa sağ üstte mikrofon simgesi çıkıyor ve bu simge çıkmadan aktif olarak bizim sesli komudumuzu bekleyip komut verdiğimizde nasıl anında açılıyor yani apaçık daima dinliyor mu yoksa başka bir olayı mı var bunun çünkü tüm IPhone'lerde Siri var mesela.

Aslında evet ama komutu duyduğunda kayıt açıyor galiba. Yani sen normal merhaba de kayıt tutmaz. Ama hey Siri merhaba dediğinde onu kaydeder.

Biraz daha araştırdım ve ok Google komudunun öncesinde yaptığı mikrofon dinlemesinin yani arka planda devamlı dinlenen mikrofonun yerel tabanlı yani sadece benim cihazımda gerçekleştiğini ve internete açılmadığını söyleyen yazılar gördüm. Ne kadar doğru bilemem ama sanırım gerçekten böyle gerçekleşiyor, ilk komut tamamen internet ve Google hizmeti olmadan cihazımın mikrofonunu dinleyen bir yazılımla gerçekleşiyor ve ses algılandığı an bunu Google hizmetine verip sonraki her şeyi internete göre yapıyor. Ya da tüm dediklerimi dinliyor fakat sadece ok Google dediğimde bunu kaydediyor diğer her şeyi görmezden geliyor. İkisi de bir nevi aynı şey.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı