Ask.com virüs mü?

467199

Hectopat
Makaleler
1
Arkadaşlar 2 sene önce bilgisayarıma böyle bir eklenti gelmişti. Tabii o zamanlar bende önüne geleni indirme huyu vardı. Bende gitmiştim reklama basmıştım. Sonra bir sürü program kurmuştum ve tüm bilgisayarı kaplıyorlardı. Neyse konuya dönelim. Arkadaşlar sonra Chrome'yi açtığımda böyle bir şey gelmişti ve tüm tarayıcıları etkisi altına almıştı. Sonra nasıl kurtulduğum aklımın ucunda bile değil. Aklıma takıldı bu virüs mü diye. Sizce virüs mü?

Toolbar sanırım. Virüs olmasa bile malware olarak tanımladığımız kullanılmayan gereksiz yazılımlar olarak düşünülebilir. Ask. FM gibi soru sorma siteleri eskiden çok popülerdi.

Ask.FM peki hala mevcut mu?

Hocam Malwarebytes ve Kaspersky Free ile tarayın.

Ask Toolbar, bilgisayarınıza, Chrome, Firefox, Internet Explorer gibi tarayıcınıza bir araç çubuğu olarak gelir. Tarayıcı ana sayfanızı ve varsayılan arama motorunuzu değiştirir. Bir toolbar yani araç çubuğu ile birlikte gelmesi aynı zamanda bilgisayarınızın performansını olumsuz etkiler.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…