Aşk nedir?

Ogvuzhan

Hectopat
Daha fazla  
Arkadaşlar bu konuya felsefî bir biçimde yaklaşmak istiyorum. Bir türlü başaramıyorum.
Ondan herhangi bir mesaj gelince kalbim yerinden çıkacakmış gibi atıyor. Düşünmek bile bunu tetikliyor. Onunla sohbet ederken "güçlü, kendinden emin ve cesur oluyorum. Adeta gözlerimin içi parlıyor. Lakin o yokken onunla tartışmışken bunların tam tersi bir ruh hâline bürünüyorum. Başka bir kızla konuşmak muhabbet etmek istemiyor sadece kitap okuyorum. Kısaca o yanımdayken parlıyor yanımda değilken sönüyorum. Ben ay gibiyim o ise güneş gibi." sizce bu aşk mı? Yoksa bomboş bir ergenlik hali mi?
Sizce aşk nedir?

Son düzenleyen: Moderatör:
Dostum aşk, bir kişiye ilk bakışta değil de duygusal bağ kurduktan sonra olur. Bu bağ, hormonlarımızın bizi etkilemesinden tutalım da psikolojimize kadar çok etkili.

İnsanın hayatına birçok kadın gelir. Gelip geçer. O yüzden en iyisi, olmaz ise boş verip başkasına geçmek. Elbette ki unutmak zaman alır ama bir süre sonra unutursun.

Aşk, bana göre çok sevmek anlamına geliyor. Yani karşı cinse tutulmak gibi. Biyolojide iki cins olarak yer alıyoruz ve birbirimizi tamamlıyoruz.

Ben de 11. sınıfta bir kıza açıldım, reddedildim. Hiç de pişman değilim. Başka birisine aynı hisleri taşırsam o zaman o kişiye açılırım.

Anlattıklarım seni ne kadar tatmin etmiştir, bilmiyorum ama kendi deneyimimi ve düşüncelerimi elimden geldiğince aktarmaya çalıştım.

Konuyu hortlattık ama kusura bakmayın.
Aşk ilber ortaylı'nın dediği gibi yaşanması gereken bir duygudur. Ancak eğer ki onu kendinizden de çok seviyorsanız bu bir takıntıdır. Diyelim ki açıldınız ve reddedildiniz. Eğer hala onu severseniz bu takıntıdır. Çünkü sizi reddetmiş, sizi istemiyordur. Bu yüzden seviyeli bir şekilde aşk yaşanması gereken bir duygudur. Ve şunu unutmayın ; aşk bir duygudur. Herşey aslında beyninizin salgıladığı hormonlar sayesinde olur. Gerçekliği yoktur çünkü bir duygudur.

Beynin, üreme görevini tamamlaması için kişiyle oynadığı bir oyundur. İçgüdüseldir. Bir tür OKB'dur. Akılla, mantıkla çelişir. Kişinin dış görünüşüne aşık olursunuz. Boyutları kişiden kişiye değişir. Bazısı "hoşlantı" diyebileceğiniz kadar küçüktür, bazısı da aşık olduğu kişiyi başında o kadar büyütmüştür ki saplantı durumuna getirmiştir. Kişi, aşık olduğu kişiye -onu tanıyıp tanımaması önemli değil- kendi başından güzel kişilikler uydurabilir. Aşık olduğu kişi onu resmen kör etmiştir; kişi, doğru ile yanlışı birbirinden ayırt edemez duruma gelir. Eğer çok umursamazsanız, akışına bırakırsanız en kötü birkaç ay içinde yok olur.

Aşk ile sevgi birbiriyle karıştırılmamalıdır. İkisi birbirine ne kadar benzese de aslında zıttır...

Çok teşekkür ederim

Herkes şair olmuş maşallah ben hayatımda hiç aşık olmadım olduysamda hep görücü geçiçi hiçde konuşup şansımı bile denememişimdir. Ama güzel bir duygu gibi.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…