Asker kaçağıyla YKS'ye girmek

Tecil işlemlerini YÖK yapmıyor, kayıtlı olduğunuz üniversitenin ilgili birimleri yapıyor. Sadece sınava girmenizle tecil olmaz.

Eğer koşulları sağlıyorsanız okul tarafından tecil edilir. Yaş sınırlarını kontrol etmeniz gerekiyor.
Sorumun cevabının tam anlamadım şimdi ben asker kaçağı olarak gözüküyorum ya kazandığım üniversiteye kayıt oldum diyelim tecil işlemi yapılıyor mu kaçak olarak gözüktüğüme rağmen yoksa gözükmüyor mu?

Sorumun cevabının tam anlamadım şimdi ben asker kaçağı olarak gözüküyorum ya kazandığım üniversiteye kayıt oldum diyelim tecil işlemi yapılıyor mu kaçak olarak gözüktüğüme rağmen yoksa gözükmüyor mu?

Kaç yaşındasın?
Hiç üniversite okudun mu?
Mezun oldun mu?
Yeni kaydın hangi programa yapılacak?
Bunların hepsi olması lazım doğru bir cevap için.

E- Devlete gir, askerlik yaz sorgula. xxx tarihine kadar ilişiği yoktur yazmak yerine şubeye başvurun yazıyorsa gidip tecil ettirmelisin.

Üniversite sınavına kaçak gözükürken giremezsin, paketlerler. Askeri şubeye gidip tecil ettirmen lazım.
Üniversiteye kayıt olursan %85 üniversiten seni tecil ettirir, otomatik. Bazenleri etmiyorlar, askeri şubeye gidip kendin tecil ediyorsun.

Yaş, mezun olduğunuz son okul bu konuda yönlendirmek için gerekli veriler. Tecil işlemi eğer ilk üniversiteniz ise otomatik yapılıyor genelde. Fakat yapılmazsa veya ikinci bir üniversite okuyorsanız okulunuz öğrenci işleri ile görüşmeniz gerekir. Tecil işlemlerim için ilgili belgeleri bağlı bulunduğum asker alma müdürlüğüne gönderebilir misiniz diye sorun, eğer gönderemeyiz derlerse tarafınıza o belgeleri iletmelerini rica edin, mail atın. Size ulaştıktan sonra o belgelerle bağlı bulunduğunuz asker alma şubesine gidip tecil yaptırabilirsiniz. E-devlet üzerinden alınan öğrenci belgeleri ile tecil yapmıyorlar.

E- Devlete gir, askerlik yaz sorgula. xxx tarihine kadar ilişiği yoktur yazmak yerine şubeye başvurun yazıyorsa gidip tecil ettirmelisin.

Üniversite sınavına kaçak gözükürken giremezsin, paketlerler. Askeri şubeye gidip tecil ettirmen lazım.
Üniversiteye kayıt olursan %85 üniversiten seni tecil ettirir, otomatik. Bazenleri etmiyorlar, askeri şubeye gidip kendin tecil ediyorsun.
Mezun olduktan 2 sene sonraya kadar tecil ettiriliyormuş 2 yıldan fazla oldu o zaman ben tecil ettiremiyorum anladığım kadarıyla

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı