Asker kaçağıyla YKS'ye girmek

Ee, görünmemen lazım, sana mesaj gelmedi mi askerliğiniz yaklaşıyor, şubeye gelin işlemleri yaptırın vs.
Her erkeğin koşulsuz şartsız, 3 ya da 4 sene olması lazım tecil hakkı var. Sen onu yaptırmayıp kaçağa düştüysen sanırım tecil hakkın bulunmuyor. Yine de iyi araştır.
Ben 2017 lise mezunuyum, 22 yaşındayım, Eylül'de 23 olacağım. 1 Ocak 2022'ye kadar işlemleri yapmam için şubeye çağırdılar, işlemleri yaptım 12 Mayıs'a kadar askerlikle ilişkim yok.

üniversiteye kayıt oldum diyelim tecil işlemi yapılıyor mu
Üstteki arkadaşın dediği gibi asker kaçağıyken üniversite kazanırsanız üniversitenin ilgili birimi tecil işlemlerinizi hallediyor.

Mezun olduktan 2 sene sonraya kadar tecil ettiriliyormuş 2 yıldan fazla oldu o zaman ben tecil ettiremiyorum anladığım kadarıyla
Bitirdiğiniz en son okulun bir üst kademesini okumanız gerekiyor. Lise ise Önlisans veya Lisans, Önlisans bitirdiyseniz Lisans, Lisans bitirdiyseniz Yüksek Lisans eğitimi alıyor olmanız gerekiyor tecil için.

Üstteki arkadaşın dediği gibi asker kaçağıyken üniversite kazanırsanız üniversitenin ilgili birimi tecil işlemlerinizi hallediyor.

Tam tersini yazmış biri paketlerler diyor.

Son düzenleyen: Moderatör:
Dostum iyi güzel tamam da adam kaçakken üniversite sınavına nasıl girecek? Sınavda Aras kargo uğrar arkadaşa paketi alır gider...

Asker kaçağı olarak gözükürken üniversite sınavına girip üniversiteye kayıt yaptırırsam tecil olur mu?
Kaçak girmek yerine askerlik şubesine gidip tecil hakkını kullan. O sen kaçakmışsın doğru kışlaya demiyorlar.

Asker kaçağı olarak yoklama kaçağı mı olduğunuzu belirtiyorsunuz? Asker kaçağı olsanız görüldüğünüz ilk yerde sizi hemen şubeye oradan da kışlaya sevk ederler çünkü.

Asker kaçağı olarak yoklama kaçağı mı olduğunuzu belirtiyorsunuz? Asker kaçağı olsanız görüldüğünüz ilk yerde sizi hemen şubeye oradan da kışlaya sevk ederler çünkü.
20 yaşında asker kaçağı olduğunu sanmıyorum. Yoklama kaçağı muhtemelen.

Kaçağa düşse bile tecil hakkı var diye biliyorum. Lise mezunu ise 3 seneye kadar tecil ettirebiliyor.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…