Asker kaçağıyla YKS'ye girmek

Yoklama kaçağı olmakla asker kaçağını karıştırmışsın sen. Ben yoklama kaçağıydım. Asker kaçağı olman için ise dediğim gibi üst üste yakalanıp tutanakla işlem başlatılması sonucu zorla askere götürülürsün. Yani bu işin çok uç noktası. Sen sınavına hazırlan hayırlısıyla kaydol askerlik işlemlerin hallolur. Dert etme bunları.

Evet. Askeri şubeye öğrenci belgenle gidersen olur. Bu kadar basit. Çünkü yaş sınırı 32 gibi bir şeydi lisans için. Sebebi de bu.
Ama yoklama kaçağı olduğun içinde para cezası alırsın. Kolundan tutup askere zorla götürmek yerine artık bu şekilde ilerliyor sistem. Karşılığında da eğitim hayatına devam edebilirsin. Tereddütte kalmana gerek yok. Aynısı başıma geldi halllettim kolaylıkla.

@feneresevdalı dostum bir tanıdığım o şekilde sınava girmişti. Sınav yerindeki görevli polis sınav bitişi askerlik şubesine gitmesini istemişti garip bir durumdu yani. Ne olur arkadaşın hali bilmiyorum.

tamam abi üniversite sınavına girerken yaka paça dobloya sokarlarsa gelip yazacam sana tekrar sağol
Hahaha emin ol ben yoklama kaçağı yediğimde polis bana tutanağı yazıp imzalarken şubeye falan gitme sınava girdiysen sonucunu bekle şubeye git ver öğrenci belgeni uzatırlar o şekilde dedi. Yani polis seni alıpta mağdur etmez sadece yapmakla yükümlü olduğu işi yapar. Bu kadarı da olsun yani. Eğer okul için olduğunu anlarsa aksine yardımcı olur

@VENGEANCE ANGEL Senelerdir kaçak çok yakın arkadaşım var. Kaç kere yakalandı ve para cezası yedi. Şuan hala evde kendisi ve gitmiyor. Kimden aldıysan bu bilgiyi yanlış.
En azından en son böyleydi. Belki değişmiştir bilemiyorum.

Komik. O zaman gidenler enayi mi oluyor şimdi
Gitmeyelim para cezamızı ödeyelim kurtulalım böyle bir şey olabilir mi? Yakın zamanda askerlik işlemleri ile uğraştım o sıralarda görmüştüm. Belki de farklı bir konudan bahsediliyordu. Bilemedim şimdi.

Asker kaçağı gözükmeden önce askerlik şubesine gidip sınava gireceğinizi belirtseydiniz tecil hakkınızı kullanmış olurdunuz. Buna rağmen sınava girebileceğinizi düşünüyorum. Sınava girerken elektronik olarak kontrol etmiyorlar. Fakat hiç belli olmaz. Siz yinede yetkili mercilere danışın.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…