Askerde ikmal sınıfı ne yapar?

• Konuyu başlatan Lupen7
  • Başlangıç Tarihi
  • Mesaj 8
  • Görüntüleme 104

Lupen7

Decapat
Daha fazla  
Sistem Özellikleri
-RTX 3060
-AMD Ryzen 5 5500
-16 GB Ram
-ASUS Pro A520M
-500 GB SSD
-2 TB HDD
Meslek
Yamaç Paraşütü Pilotu
Askerlik yerim açıklandı Ankara, Mamak ve sınıf yerinde ikmal yazıyor. Herkeste genelde piyade yazıyor, çevremde de kimseye denk gelmedim. Nedir bu ikmal sınıfı? Ne iş yapar? Avantajı, dezavantajı vs. nedir? Cevaplarsanız sevinirim.

Dosya Ekleri

• IMG_4349.png
    IMG_4349.png
    163,8 KB · Görüntüleme: 26
Askerlik yerim açıklandı Ankara, Mamak ve sınıf yerinde ikmal yazıyor. Herkeste genelde piyade yazıyor, çevremde de kimseye denk gelmedim. Nedir bu ikmal sınıfı? Ne iş yapar? Avantajı, dezavantajı vs. nedir? Cevaplarsanız sevinirim.

Muhabere okulu, telsiz operator ve santralciler buradan gelirdi, bizim zamanımızda.
Devre: 72/4

Lojistik sınıfıda denebilir, birliğin veya askerin ihtiyaç duyacağı ürünleri zamanında ve doğru yere ulaştırmayla görevli kişilerdir bir birlik konvoyda gıdaya ihtiyaç duyuyorsa önceden siz ulaştırırsınız hazırlıklarını tamamlarsınız.

Avantajları:
Operasyon ve sıcak temas yapmazsınız ilk hatta göreviniz olmaz.
Arazi görevleri yani koşu, sürünme, arazi eğitimi temel düzeydedir çok nadirdir.
Fiziksel olarak daha az yıpranırsınız silah eğitimi daha azdır.
Kışla için görevleriniz daha yoğundur mutfak, depo, sevkiyat-kayıt işlerinden siz sorumlu olursunuz.
Lojistik, depo, sayım, araç–malzemeyi nasıl yöneteceğinizi öğrenirsiniz.

Dezavantajları:
Tabiri caizse amele işleri olur genelde, yük taşıma, sayım, getir-götür
Eğer silah kullanmak isteyen, arazi görevlerinden hoşlanan biriyseniz ikmal sınıfında bunlar ya yok ya da çok nadir.
Sürekli emir ya da talimat alırsınız.
Sorumluluğunuz fazladır sonuçta piyade sınıfı gibi diğer sınıfların hazırlıklarını siz yaparsınız.

Bunlar benim araştırıp edindiğim bilgilere dayanıyor eğer yanlışım var ise düzeltiniz.

Lojistik sınıfıda denebilir, birliğin veya askerin ihtiyaç duyacağı ürünleri zamanında ve doğru yere ulaştırmayla görevli kişilerdir bir birlik konvoyda gıdaya ihtiyaç duyuyorsa önceden siz ulaştırırsınız hazırlıklarını tamamlarsınız.

Avantajları:
Operasyon ve sıcak temas yapmazsınız ilk hatta göreviniz olmaz.
Arazi görevleri yani koşu, sürünme, arazi eğitimi temel düzeydedir çok nadirdir.
Fiziksel olarak daha az yıpranırsınız silah eğitimi daha azdır.
Kışla için görevleriniz daha yoğundur mutfak, depo, sevkiyat-kayıt işlerinden siz sorumlu olursunuz.
Lojistik, depo, sayım, araç–malzemeyi nasıl yöneteceğinizi öğrenirsiniz.

Dezavantajları:
Tabiri caizse amele işleri olur genelde, yük taşıma, sayım, getir-götür
Eğer silah kullanmak isteyen, arazi görevlerinden hoşlanan biriyseniz ikmal sınıfında bunlar ya yok ya da çok nadir.
Sürekli emir ya da talimat alırsınız.
Sorumluluğunuz fazladır sonuçta piyade sınıfı gibi diğer sınıfların hazırlıklarını siz yaparsınız.

Bunlar benim araştırıp edindiğim bilgilere dayanıyor eğer yanlışım var ise düzeltiniz.
Yani sivildeki Depo çalışanı gibi olucam

Evet,😁
Birader ben askerken askeri lise son da idi.
Şu an emekli kr. Plt alb.😁

Maşallah komutanım,
Benim de küçükken HHO hayalimdi ama nasip olmadı.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı