Çözüldü Askerde yol izni şafaktan düşer mi?

Bu konu çözüldü olarak işaretlenmiştir. Çözülmediğini düşünüyorsanız konuyu rapor edebilirsiniz.

serdar k.

Megapat
Merhaba. 4 Aralık birliğe katılma günü ancak iki gün yol izni veriyor yani 6 Aralık son gün.
Yol izni şafaktan düşer diyen de var, düşmez diyen de. Bir de sizlere sormak istedim.
Askerlik şubeyi aradığımda bir bayan "Bilmiyorum." demek yerine "Zaten altı ay yapacaksın, iki günü mü düşünüyorsun?" dedi. Maalesef sezonluk çalıştığım için o iki gün işe alınmam konusunda önemli, öğrenmem şart.
Deneyimi olan arkadaşlardan rica ediyorum.
Teşekkürler.

Çözüm
Yol izni askerlik süresine dahil sayılır. Ayrıca yol izni hakkı da toplam izin hakkına eklenir, ayrı bir izin türü değil. Kurala göre kullanılmayan izin hakları askerlik sonunda şafaktan düşer.
Yol izni askerlik süresine dahil sayılır. Ayrıca yol izni hakkı da toplam izin hakkına eklenir, ayrı bir izin türü değil. Kurala göre kullanılmayan izin hakları askerlik sonunda şafaktan düşer.

Son düzenleme:
Çözüm
Birliğe İlk teslim olurken verilen yol izni şafaktan düşülür, acemi bittikten sonra tekrar sana sorulur izin kullanmak istiyor musun diye, eger yol 800KM üstüyse 3+2 verilir, 800KM'den azsa 3+1. Ve bu yol izinleri şafağa eklenmez, lakin kullanmazsan şafaktan düşülür. Sistem biraz karışık ama acemiye gittiğin zaman komutanlarla 20 gün boyunca bu tür meseleleri konuşacaksınız zaten, hayırlı tezkereler.

Birliğe ilk teslim olurken verilen yol izni şafaktan düşülür, acemi bittikten sonra tekrar sana sorulur izin kullanmak istiyor musun diye, eger yol 800km üstüyse 3+2 verilir, 800Km'den azsa 3+1. ve bu yol izinleri şafağa eklenmez, lakin kullanmazsan şafaktan düşülür. Sistem biraz karışık ama acemiye gittiğin zaman komutanlarla 20 gün boyunca bu tür meseleleri konuşacaksınız zaten, hayırlı tezkereler.

Teşekkürler. Sanırım bu izinleri kullanmasam ve erken çıksam bile askerde gözüktüğüm için sigorta başlatamıyorlar. Bu yüzden pek bir anlamı olmuyor benim için.

Katılıştaki yol izni terhisini etkilemez. Kıtaya çıktığında normal izin hakkını kullanmazsan 6(izin)+2(yol) 8 gün terhis mahiyetinde izinden erkenden evine gidersin.

Fakat askerde bu izinleri tutmak çok zordur gerçekten. Usta birliğinde işin iyiyse ve rahatsa neyse ama ortalama veya zor işte gerçekten öyle bir an geliyor ki o izin kullanılıyor. Çelik gibi irade lazım harcamamak için.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı