Rehber Askere gideceklerin bilmesi gerekenler

hocam merhabalar boğazdan askılı çanta tarzı cüzdan tarzı biyşey götürsek olr mu ya da düz şekilde cüzdan kart felan götürüyor muyuz bilmiyorum banka kartı vs.

hocam merhabalar boğazdan askılı çanta tarzı cüzdan tarzı biyşey götürsek olr mu ya da düz şekilde cüzdan kart felan götürüyor muyuz bilmiyorum banka kartı vs.
Boyundan asmalı cüzdan kesinlikle al. İçinde kimlik kartın, banka kartın vesaire herşey olsun. Boynundan da çıkarma özellikle acemi döneminde çok fazla hırsızlık oluyor.

Boyundan asmalı cüzdan kesinlikle al. İçinde kimlik kartın, banka kartın vesaire her şey olsun. Boynundan da çıkarma özellikle acemi döneminde çok fazla hırsızlık

Boyundan asmalı cüzdan kesinlikle al. İçinde kimlik kartın, banka kartın vesaire her şey olsun. Boynundan da çıkarma özellikle acemi döneminde çok fazla hırsızlık oluyor.

Bende şubat 28'de bozdum tecişli mayısa attı celp şimdi de ağustos nitelik günc. Bekliyorum bende

Bende şubat 28'de bozdum tecişli mayısa attı celp şimdi de ağustos nitelik günc. Bekliyorum bende
İlk gittiğin günlerde biraz sıkıntı çekersin, sonra alışırsın. Kimseyle laf dalaşına girme, sensin de geç, komutanların gözüne çok batma, verilen emri yap. Şimdiden hayırlı tezkereler.

İlk gittiğin günlerde biraz sıkıntı çekersin, sonra alışırsın. Kimseyle laf dalaşına girme, sensin de geç, komutanların gözüne çok batma, verilen emri yap. Şimdiden hayırlı tezkereler.
eyw hocam çok teşekkürler

Hocam bir şey diyeceğim sosyal medya fenomeni ifpiyana var mesela ben onu takipteyim şöyle diyeyim acemiye bir sürü eşya götürmenin anlamı var mı? Mesela adam işte atıyorum diyor ki kendiniz fanila işte atıyorum boxer ceket götürün diyor hepsinden atıyorum 20'şer tane falan filan. Acemide sıkıntı olmaz mı üst devreler gelip almaz mı hocam? Sana zahmet detaylı anlatma şansın var mı konuşabilirimymz ?

Son düzenleme:
Acemide üst devreleri görmüyorsun zaten, giderken yanında pek birşey götürmeni önermiyorum zira ihtiyacın olan bütün malzemeleri askeriye karşılıyor . Diş macunu, havlu, tıraş köpüğü, boxer, jilet vesaire. Yanında pek birşey götürme yer sıkıntısı da çekersin yoksa. İhtiyacın olan birşey olursa askeri kantinde herşey mevcut zaten, alışverini yaparsın orda.

Hani şöyle diyeyim: Takip ettiğim kişi devlet her şeyinizi veriyor ama atıyorum atletin rengi çıkıyor, çorap yırtık, tişört renk atıyor falan filan diyor hani o yüzden sormuştum hocam. Bir de şöyle bir şey diyeyim acemiye giderken yol ücreti yatıyor gelirken yatıyor mu? Çünkü mesela 2-3 gün izin falan varsa eve gelme durumum olur hani tekrar gideceğim yine maddi zorluk yaşa miyim diyorum.

Son düzenleyen: Moderatör:
Askerden daha bugün geldim. Bu rehber yayınlandıktan 2 gün sonra acemiye katıldım. Tereddütte kalarak lazım olur diye bir sürü eşya almıştım hiçbirisini kullanamadım. Devlet en ufak şeye kadar veriyor tek tük eksiklerinizi de askeri malzeme kantininden alabilirsiniz. Hem acemide (özel şirket A'dan Z'ye bulursunuz) hem de usta birliğinde kantinler mevcut. Ben ustada askeri malzeme reyon görevlisi olarak 4 ay geçirdim. Askerliğimi çok güzel bir biçimde bitirdim asla kafanızı bozmayın. Hudut bölgesindeydim lakin karakolda değildim. Karakollar biraz daha zorlayıcı oluyor psikolojik olarak lakin o da geçiyor. Tavsiyem acemiye erkenden teslim olun ve size ne söylenirse yapın baş kaldıranı daha çok eziyorlar.

Bu söylenenler bedelli için de geçerli mi? Bedelli nasıl geçiyor acaba?

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…