Askere gidilmeli mi?

ryuz4ki

Hectopat
Daha fazla  
Merhaba abilerim, yaşım 19, geçirdiğim bir ameliyat nedeni ile istersem askerlikten muaf alabiliyorum. Gidersem de risk oluşturacak bir durumum yok. Şimdi size sormak istiyorum. Gitmeli miyim? Nasıl bir deneyim kazanabilirim? Gitmeme değer mi? Annem gitmemi istemiyor askerliği boş bir şey olarak değerlendiriyor. Yeni dönemde askerlik yapmış abilerimden duymak daha iyi olur çünkü eskiden daha bir farklıydı. Görüşlerinizi merak ediyorum.

Bedelliden geldim Eylül ayında, Erzincan da yaptım. Açıkçası buradaki en önemli konu, maddi anlamda cebinde bir para çıkmadan askerlikten muaf olabilirsin. Artısı olur mu, hayır olmaz. Sana katacağı birkaç şey şunlar, birincisi görevlendirmeler oluyor, meslek veya belli işten anlar mısın diye seçiyorlar. Ancak pilot olsan da eğitim alanındaki tuvaletten sorumlu olabilirsin. İkincisi çok çeşitli kültürden insanlarla bir aradasın, onlarla sohbet ile biraz daha düşüncen değişebilir. Bu söylediklerim aslında artıları değil askerliğin, daha çok senin bakış açına farklı şeyler katacak etkenler. Onun dışında bedelli gidersen herhangi bir askeri tecrübe kazanmıyorsun, sadece o ortamı görüyorsun. Normal dönem yani 6 ay gidersen işler biraz değişir, ama uzun vadede askerlik hizmetini icra etmeyi düşünmüyorsan 6 ay gitmek çokta mantıklı değil. Tabi son karar senin. ( Lisans - Lojistik ve Tedarik Zinciri Yönetimi Mezunuyum )

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı