hAllederiz
Kilopat
Merhaba arkadaşlar. Mayıs 10 işe girişim oldu. Kasım'da askere gideceğim. Şirketim beni işten çıkarırsa tazminat alabilir miyim? Yoksa kapının önüne koyarlar mi?
4857 Sayılı İş Kanununun 120. maddesi ile 1475 sayılı eski İş Kanununun halen yürürlükte olan ve kıdem tazminatını düzenleyen 14. Maddesi uyarınca, muvazzaf askerlik hizmeti nedeniyle işten ayrılan işçinin kıdem tazminatına hak kazanacağı açıktır.Merhaba arkadaşlar. Mayıs 10 işe girişim oldu. Kasım'da askere gideceğim. Şirketim beni işten çıkarırsa tazminat alabilir miyim? Yoksa kapının önüne koyarlar mi?
Yine de sor şirketine.Merhaba arkadaşlar. Mayıs 10 işe girişim oldu. Kasım'da askere gideceğim. Şirketim beni işten çıkarırsa tazminat alabilir miyim? Yoksa kapının önüne koyarlar mi?
Belirli bir süresi yok mu bunun ?4857 Sayılı İş Kanununun 120. maddesi ile 1475 sayılı eski İş Kanununun halen yürürlükte olan ve kıdem tazminatını düzenleyen 14. Maddesi uyarınca, muvazzaf askerlik hizmeti nedeniyle işten ayrılan işçinin kıdem tazminatına hak kazanacağı açıktır.
Yine de sor şirketine.
Kesin bir bilgi bulamadım.Belirli bir süresi yok mu bunun ?
Şu kadar çalışırsa eğer tazminat verilir şeklinde.
4857 sayılı İş Kanunu'nda yer alan bilgilere göre İşverenlere askerden dönen ve eski işini tekrar yapmak isteyen kişileri işe alma zorunluluğu getirilmiştir.
Askerlik görevini yapmak için birliğine teslim olacak olan çalışan, çalıştığı her yıl için 30 günlük brüt ücret tutarında kıdem tazminatı almaya hak kazanır. Yani kıdem tazminatı hesaplanırken çalışılan yıl ile brüt ücret çarpılır ve toplam tazminat miktarına ulaşılır.
Kesin bir bilgi bulamadım.
Bu sitenin çalışmasını sağlamak için gerekli çerezleri ve deneyiminizi iyileştirmek için isteğe bağlı çerezleri kullanıyoruz.