Askerden yeni gelmiş (1 ay oldu) cevap veriyim;
1- Aceni birliğinde eğitim zor kilo verirsin fakat kas yapamazsın, usta birliğinde rahattır eğitim pek olmaz (Tabiki nereye düşeceğin çok önemli).
2- Özel dağıtım sadece abisi doğuda askerlik yapanlara veriliyor onun dışında kimse düşeceği yeri seçemez şans.
3- Askerde meslekcilik vardır mesela ben Haberciydim, meslekciler nöbet tutmaz geri kalanlarda istesede istemesede mecbur nöbetci
nöbeti genelde haberci yada çavuş yazar aranı iyi tutarsan istediğin saatleri alırsınç
4- Usta birliğinde (Doğuda Jandarma olarak görev yaptım ona göre) herkesin timde bi silah eğitimi vardır Bixi, Kannas, Rpg7 gibi arkadaşından alıp arazıde çekinebilirsin telefonla.
5- O işi geç komutanın emrindesin adamın 2 dudağı arasında en az 1 hafta daha askerliğin var ona göre söyle ne söyliyceksen (Uzman çavuşlar hariç onlar sözleimeli olduğu için askere yaptırım ve tutanak tutamazlar)
6- Doğuda yapmama ramen yeri geldi patates soydum yeri geldi tuvalet yıkadım hayallerle gidersen üzülürsün hayatlar çok garip asker ocağında