Askere gittikten sonra orada kalabilir miyim?

kalyon5267

Hectopat
Lise 3 öğrencisiyim, hedefim bilgisayar mühendisliği okumaktı ama senenin sonuna yaklaşıyoruz ve sayısal dersleri ne yaparsam yapayım geçmeme yetecek kadarın üstünde tutamıyorum. Her türlü yolu denedim ama olmuyor maalesef bende liseden sonra büyük ihtimalle tutturamayacağım üniversiteye gitmek yerine askerde kalmayı ve askeriyede ilerlemeyi düşünüyorum. Askeriyede kalınabilir mi ve ilerlemek için hangi yolları izleyebilirim bilgili arkadaşlar yardım edebilir mi?

Hocam bilgisayar mühendisliği kazanamadın diye asker olmaya mı karar verdin anlamadım? Yapma öyle bir şey. Askeriye denen yer güllük gülistanlık bir yer değil. Kolay bir iş değil para için yapılacak bir iş değil. Bilgisayar mühendisliği kazanamıyorsan yakın şeyleri kazanmaya çalış okula başla derslerini yüksek tut ve bilgisayara geç. Yapmak istersen yaparsın.

Dostum er olarak gidip kalmaktan bahsediyorsan çok ağır şartları var ve köle olursun derdim ama askerlikten vatandaşı soğutma kanunu olduğu için bunları söyleyemiyorum. Olmasa söylerdim. MSÜ ile Harp Okuluna girebilirsen subay olabilirsin.

Parası çok iyi ama bu işler para için yapılmaz. Üniversite kısmın da ise mühendislikler de iş yok.

Henüz mezun olmadım önümde 1 sene daha var ancak inanın denemediğim yol kalmadı ülkenin şu durumunda düşük puanlı bölümleri okumak ,tanıdıklarımın önerilerini de göz önüne aldığımda, pek mantıklı gelmiyor. Üniversite okumadan da anadolu lisesinden mezun olmak vasıfsız elemen olmakla eş değer. Ülkemi seviyorum ve asker olabileceğimi düşünüyorum.

Tanıdıklarının dediklerini boşver ve şu an sadece bu dönemi en iyi şekilde kapatmaya bak. Sana şöyle söyleyeyim. 3 yıl boyunca lisede boş boş dolanıp bahçede basketbol oynayıp çalışmayan ve son senede tıp kazanan arkadaşım var. Kendimden örnek vereyim. Bu virüsün ilk çıktığı zamana denk geldi. Sınava son 1.5 ay ya çalışmışımdır ya çalışmamışımdır. Son 1.5 ay.. Ben bile bir şey kazandıysam o dar vakitte, senin önünde daha 1 yıl var neler neler yaparsın ah bi bilsen. Ben de aynı senin gibiydim olmuyor olmuyor diyordum ama, şu an keşke öyle demeyip biraz daha uğraşsaydım diyorum. Yol yakınken düşün. Şöyle 1 hafta kendine izin ver. Çık biraz gez dolaş, kafanı topla. Okula git derslerini dinle sadece fikir sahibi ol. Telefondan bilgisayardan mümkün mertebe uzak dur ihtiyacın olduğu zamanlarda kullan. Şu 1 haftayı güzel geçir kafanı toparlayabilmek için çabala. Ondan sonra yavaş yavaş bak ben ne yapsam şu dersten bu dersten geçebilirim diye düşün. Arkadaşlarına sor, hocalarınla görüşmeye çalış eğer çekinmiyorsan. Bir de evde çalışma. Kendine güzel sessiz sakin temiz ferah bir ortamı olan Kütüphane bul ve oraya çök. Orası senin yuvan olsun. Ortam gerçekten çok önemli. Herkesin bir şeyler yapmaya çalıştığı bir ortamda sen boş duramıyorsun illa ki bir şeyler yapma ihtiyacı doğuyor. Bunu kesinlikle yap git bir kütüphaneye çök kardeşim. Mesela bu kafa iznini verdiğin zaman dolaşırken kütüphaneleri gezebilirsin, en iyi ortamı seç ve orayı mesken edin. Sonrasında gece erken yat sabah da erken kalk ve bir daha uyuma, sürekli aynı saatte uyan aynı satte uyu, yapmaya çalış bunu mutlaka. Bir süre sonra göreceksin her şeyin ne kadar güzel olmaya başladığını. Bunu sakin kafayla tekrar tekrar oku. Uygulamaya çalış. Ve o bölümü kazan. Ondan sonra da gel buraya yaz abi ben kazandım de bana.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…