Askere ne zaman gidilir?

N0rvecli

Kilopat
Makaleler
2
Yer
Ankara
Daha fazla  
Meslek
Türk Silahlı Kuvvetleri Uz. Çvş. Ad
e-Devlet'te bu şekilde yazıyor, Mayıs'tan bu tarife atmıştı, 2 ay önce bu günlerde de çoğu kişinin gideceği zaman ve şehir açıklanmış. Bende bu şekilde yazıyor: Aşağıda kimliği yazılı yükümlünün 07/08/2025 tarihine kadar askerlik ile ilişiği yoktur.

Ne Zaman yoklama yaptırdın ?

Yaş kaç? 7 Ağuston 2025 tarihine kadar yazıldığı gibi ilişiğin yok. Sonrasında şubeye giderek en yakın zamanda askere gidebilir ve ya varsa tecil hakkın tecil ettirebilirsin.
Arkadaş muhtemelen Ocak'ta yoklama yaptırdı. Duruma göre Ağustos - Kasım veya Aralık bu üçünden birinde askere gidersin. Sınıflandırma dönemi bittiği zaman askerlik belgene bak orada ne tarih yazıyorsa o tarihte askerde olacaksın. Celp dönemleri 3'e ayrılıyor. Ben aralıkta yaptırdım yoklama ve Mayıs - Haziran ve Temmuz yani 3 grup içerisinden Temmuz'da askere katılım yapacak grup arasındayım.

Kısacası sen Ocak'ta yaptırdın. En erken Ağustos. En geç Aralıkta askere gidiyor olacaksın.

Ne zaman yoklama yaptırdın?

Kral yıl sonu dolmadan 1 ay once.

Yaş kaç? 7 ağusto 2025 tarihine kadar yazıldığı gibi ilişiğin yok. Sonrasında şubeye giderek en yakın zamanda askere gitmek için işlemlere başlayabilirsin veya varsa tecil hakkın tecil ettirebilirsin.

2005 dogumluyum.

Kral Instagram'da bir adam ne zaman gıdecemız işte aayın 1'inden sonra belli olur dıyordu mayıstaydım agustosa attı benı 2 3 ay once. Şu anda yoklama dönemi sınıflandırma beklenıyor dıyor.

21 Aralık sonrası yaptıysan. Ağustos Celp dönemine atıyordu. Ben 18 Aralıkta yaptırdım şimdi Temmuz'da gidiyorum. Sınıflandırman belli olduğunda hangi grupla beraber askere gideceğin belli olur. Askere gitmeden 1 hafta 10 gün öncesinde de gideceğin yer belli oluyor.

Hocam yıl sonu dolmadan 1 ay önce diyosun da tarihleri değişiyor. Şimdi hatırlamıyorum. Aralığın sonu ve başında yoklama yaptırdığın zamanda bile bir sonraki celp dönemine atabiliyor adamı.

Mesela Aralığın sonuna doğru yaptırmışsındır seni ağustos celbine atmıştır ki öyle gözüküyor. Bende sınıflandırma bekleniyor derken 8 mayısı gösteriyordu. Şimdi Celp dönemine geçtik 10 temmuz diyor ki zaten 10 temmuz 3. grubun askere alım tarihi olacak.

Hocam ocaga 1 hafta var ıken yanı yılı doldurmadan yaptım.

Seni ağustos Celbine atıcak muhtemelen bunun gibi sınıflandırma bitip Celp dönemine girdiğinde gideceğin tarih belli olur nereye gideceğini beklersin sadece.

Hocam ocaga 1 hafta var ıken yanı yılı doldurmadan yaptım.

Tamam seni ağustos Celbine atmış. 21 Aralık sonrası Ağustos celp dönemine kalıyordu diye hatırlıyorum. Ağustos Celbi dediğim direk ağustos ayında gideceksin anlamına gelmiyor. 2. veya 3. gruba denk gelirsen erteleme ihtimali de var. Askerlik şubesine sorarsan daha net cevaplar ben öyle yaptım ama tam hatırlamıyorum tarihleri.

Anladım hocam cevaplarınız ıcın teşekkür ederım dırekt arasamda benı bılgılendırırler mı?

Anladım hocam cevaplarınız ıcın teşekkür ederım dırekt arasamda benı bılgılendırırler mı?
Bilgilendirirler diye düşünüyorum. Ben üniversite mezuniyeti sonrası hiç bakmamıştım Tecil durumuna. Yoklama kaçağına düştüğümü bildirim ile aldım. Yoklama yaptırmadan önce gittiğimde bana memur. Kasım 14 ve Aralık 21 arası yoklama yaptırırsan en erken mayısta gidersin demişti mesela. Tabi yoklama yaptırmadığım için o dönem daha bana Şubat ayında yoklama yaptırmaya kadar vermişti. O şekilde sorarsan sana bilgilendirmesini yaparlar.

Kasım ve aralık tarihini salladım biraz ama aşağı yukarı bu tarihler arasını vermişti bana.

Bende şuan Sülüs belgemi bekliyorum. 4 senedir çalıştığım şirkete vericem ki tazminatımı alayım çıkmadan önce.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…