Askeri lise ve üniversiteye gitmek

Can0p

Hectopat
Hepinize selam dostlar ben küçüklüğümden beri sürekli sat komandosu olmak isterdim ve hatta küçükken büyüyünce ne olacaksın sorusuna şehit olacağım dermişim. Ama ailem bu durumu pek hoş karşılamazdı annen yine izin veriyor ama babam izin vermiyor. Ben de geçen gün rüyamda şehit mertebesine eriştiğini gördüm ve artık kesinlikle asker olmak istiyorum. Şu an 9. sınıfım askeri liseler galiba kapatıldı bazı yerler açık diyor ama pek emin değilim. Asker olmak için ne yapmam gerekiyor? Tavsiyelerinizi bekliyorum şimdiden çok teşekkürler.

Askeri liseler kapsamına alınmış olan öğrenciler çok küçük yaşlardan itibaren askeri düzende yetiştirilmişlerdir. ... Ancak 15 Temmuz 2016 tarihinde yaşanılan darbe girişimi sonrasında ülkenin olağanüstü hale girmesi sebebi ile askeri okullar kapatılmıştır.
Kapanmış diyor.

Benim kuzenim de Kuleli Askeri Lisesi'ne gidiyordu ama daha sonraları 15 Temmuz hain darbe girişimi sonrasında ülke çapında bütün askeri liseler kapandı. Asker olmak istiyorsan askere gittiğinde sürenin uzatılmasını talep et. tabii o zaman daha aklı başında biri olacağın için yani 20 yaşında erişikin bir birey olduğunda bu konuları düşünebilirsin. Bir Türk için şehitlik tabii ki büyük bir mertebedir ancak ana yüreği kaldırmaz; bir taraftan çok gururlanır, öbür taraftan ciğeri parçalanır. Bu nedenle annenin babanın karşı çıkması gayet normal. İllaki de asker olacağım diyorsan meslek liselerinden mezun olan kişileri çok alıyorlarmış, bence hedefin iyi bir meslek lisesi olsun (tabii daha LGS'ye girmediysen)
Sana tavsiye ettiğim meslek lisesi ASELSAN'dır.

Son düzenleyen: Moderatör:
Uyarı! Bu konu 5 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı