Askeri okullara 1.25 göz numarası ile girilir mi?

omersta

Picopat
Daha fazla  
Merhaba benim sol gözüm 1,25 sağ gözüm ise 0,75. Bu göz numarasıyla askeri okullara girebiliyor muyum?

Sağ sol toplamı 2 yi geçmeyecek en fazla sağ 1 sol 1 olması lazım

Merhaba benim sol gözüm 1,25 sağ gözüm ise 0,75. Bu göz numarasıyla askeri okullara girebiliyor muyum?
Polislik için sıkıntı olmaz ama Msü için şart bu gözünü çizdirebilirsin iz bırakmayan yöntemler var

TSK Sağlık Yeteneği Yönetmeliği Madde 35, 2. fıkrada ‘tashihle her bir gözde görmeleri tam olmak şartıyla, her bir gözde 1.00 (bir dâhil) diyoptriye kadar olan miyopi, hipermetropi ile 1.00 (bir dâhil) diyoptriyi geçmeyen astigmatizmalar öğrenciliğe engel değildir.’

Sol gözünden dolayı giremiyorsun.

Üst sınırı aşıyorsunuz, bu nedenle olmaz.
Askerde olduğum süreçte asteğmen bir arkadaş vardı. Teğmenlikten devam edebilmek için kontrole girdi ve devam edememişti. Göz konusunda çok sıkılar, affetmiyorlar.

Giremezsin her göz ayrı ayrı 1 dereceyi geçmeyecek.

Göz dereceleri (miyopi, hipermetropi ya da astigmatın herhangi birisi) 1.25 ya da daha yukarı olan adaylar Milli Savunma Üniversitesi öğrencisi olamaz.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…