Askeriyede kalmak için neler lazım?

Görmeden sizi anlayamam hocam 6-7 ay vaktim var sanırım iyisiyle kötüsüyle gidip görmek istiyorum fikrim şu an kesin gidip gördükten sonra da fikrimin aynı olmasını istiyorum hocam.

Aynen kankam sen bir gidip gör ondan sonra bu konuya tekrar yaz olur mu kararını bende merak ediyorum beni köyümün yağmurlarında yıkasınlar diye ağıt yakarsın dostum askerlik gerçekten başka seçeneği olmayanlar için son radde kafayı kırdım gidiyorum demen lazım, nizamı düzen sabahın kör saatinde kalk her gün tıraş ol anlatılacak o kadar çok şey var ki ceza olarak sokak lambasına 10 saat selam duran insanlar tanıyorum gerçekten @Mephistopheles hocamın dediği gibi zorunlusu bile çekilecek çile değil ben yapmadım ama yapan ve işin gerçekten içinde olan çok insan tanıyorum hepsinin de ortak söylediği şey keşke evde soğan ekmek yeseydim buraya düşmeseydim hakkında hayırlısı olsun dostum umarım her şey istediğin gibi olur.

Uzmanlık yapılacak iş falan değil astsubay olmadığın sürece uzmanlık önermem. Babam 90 girişli kıdemli başçavuş. Benim olmamı bile önermedi. Alaydan bir sürü uzman tanıdıklarım var arkadaş gibiyiz hepsiyle adam jandarmada bile uzmanlığı önermiyorlar piyadeyi düşünemiyorum.

Hocam askerlik sandığınız gibi değil emin olun, son çare olarak bile yapılmaz. Bu işe gönlünüz varsa okulunu okuyun rütbeli olun.

Askerde kalmak diye bir şey yok aslında. Tüm muhabbet siz askerdeyken sözleşmeli er, uzman, astsubay ve subay alımları olduğunda başvurmanızdan ibaret. Askere gittiğinizde eğitim durumunuza göre bir alıma başvurursunuz ve kazanırsanız teskere almadan o göreve başlarsınız.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…