Askeriyede yardımcı sınıftan muharip sınıfa geçmek gibi bir şansım var mıdır?

enderfer

Hectopat
Daha fazla  
Merhaba.
Ben teğmen olmak istiyorum ama gözlük sorunum var sol 3.50 sağ 3.25 miyopim var maalesef. Bu hayattan tek isteğim hayalim vatanım için çarpışırken şehit makamına ulaşmak. Gözlerimi çizdireceğim lazer ameliyatla ama büyük ihtimalle MSÜ'ye girdikten sonraya kalacak doktorum öyle dedi. Şu anki halimle araştırdığım ve anladığım kadarıyla muharip sınıfına giremiyorum yardımcı sınıfa girebiliyorum gözümü çizdirdikten sonra muharip sınıfa katılmak ve rütbe almak gibi bir şansım var mıdır?

Göz çizildikten sonra ki göz durumuna bakılır. Rütbe her sınıfta atlanılır isterseniz ikmalci olun farketmez bu durum. Sınıf değişikliği mümkün olabilir Piyadeye kolayca girebileceğinizi düşünüyorum fakat ben yerinizde olsam Topçu olmak isterdim.

Muharip sınıfına girememe nedenini gözlerini çizdireceğinden dolayı mı düşündün?

Evet. Çizdirmem sorun olur mu onu da bilmiyorum MSÜ okurken bir sıkıntı olur mu çizdirmeden üniversiteye girmem yani öğretim görürken çizdireceğim bir sıkıntı olur mu muharip sınıfa ya da teğmen olmama bilmiyorum vallahi hocam.

Göz çizildikten sonra ki göz durumuna bakılır. Rütbe her sınıfta atlanılır isterseniz ikmalci olun fark etmez bu durum. Sınıf değişikliği mümkün olabilir piyadeye kolayca girebileceğinizi düşünüyorum fakat ben yerinizde olsam topçu olmak isterdim.

Diyorsunuz ki göz çizildekten sonra bakılır ve muharip ya da yardımcı olarak mı sınıflandırılmaya karar verilir diyorsunuz hocam.

Evet. Çizdirmem sorun olur mu onu da bilmiyorum MSÜ okurken bir sıkıntı olur mu çizdirmeden üniversiteye girmem yani öğretim görürken çizdireceğim bir sıkıntı olur mu muharip sınıfa ya da teğmen olmama bilmiyorum vallahi hocam.
Ben de senin gibi MSÜ'ye giden bir yolda vaktinde lazer ile çizdirdim gözlerimi. Çizdirmeden önce de uçuş tabipi olan bir tanıdığımla bu konuyu uzunca konuşmuştum şuanki yönetmelikte lazer operasyonlarına dair bir şey olmadığı için. İşin sonunda no touch ile yapıldığı sürece sizin muharip sınıftan muaf olma gibi bir durumunuz bulunmuyor ancak şunu da eklemem gerekiyor sağlık mülakatı aşamasına geldiğinizde de birisi sizi lazer operasyonu geçirdiğinizden dolayı elerse buna direkt olarak itiraz edip mülakatınıza devam edemiyor, bir sonraki sene inisiyatif alacak bir doktora denk gelme ümidiyle tekrar sınava giriyorsunuz

Gözlerimi çizdireceğim lazer ameliyatla ama büyük ihtimalle MSÜ'ye girdikten sonraya kalacak doktorum öyle dedi.

+ Tam olarak anlayamadım bu kısmı ancak o göz dereceleriyle çizdirmeden MSÜ ye giremiyorsun bunu da eklemiş olayım

Ben de senin gibi MSÜ'ye giden bir yolda vaktinde lazer ile çizdirdim gözlerimi. Çizdirmeden önce de uçuş tabipi olan bir tanıdığımla bu konuyu uzunca konuşmuştum şu anki yönetmelikte lazer operasyonlarına dair bir şey olmadığı için. İşin sonunda no touch ile yapıldığı sürece sizin muharip sınıftan muaf olma gibi bir durumunuz bulunmuyor ancak şunu da eklemem gerekiyor sağlık mülakatı aşamasına geldiğinizde de birisi sizi lazer operasyonu geçirdiğinizden dolayı elerse buna direkt olarak itiraz edip mülakatınıza devam edemiyor, bir sonraki sene inisiyatif alacak bir doktora denk gelme ümidiyle tekrar sınava giriyorsunuz.

+ Tam olarak anlayamadım bu kısmı ancak o göz dereceleriyle çizdirmeden MSÜ'ye giremiyorsun bunu da eklemiş olayım.

Anlıyorum yani diyorsunuz ki hocam çizdirmeden MSÜ'ye giremezsin çizdirip girmek için şansımı zorlamam gerekiyor anladığım kadarıyla.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı