"Askerliğe elverişli değildir" raporu vermediler

Makaleler
1
3 yıldır behçet hastasıyım ve vücuttaki yaralara ek olarak bir kez gözlerime ve kolumdaki damara tutulum yaptı (bu tutulumların sadece birisi bile yönetmeliğe göre elverişsiz olmak için yeterli). Çok duyulmadık bir hastalık olduğu için doktorlar yönetmeliğe göre değil kendi kafalarına göre elverişlisin deyip geçiyorlar. Önlerine yönetmeliğin çıktısını alıp götürüyorum hala saçma sapan bahaneler üreterek üstlerinden atıyorlar. Daha önce geçirmişsin dedikleri rahatsızlıklar için (ör: Göz iltihabı, damar tutulumu) konu askerliğe gelince "yok sana ultrason istemiş miydik? Yok sen değilsin o zaman yanlış tanı koymuşuzdur" diyerek devamlı üstlerinden atmaya çalışıyorlar. En son bir tane göz doktoru gözümdeki iltihap için dahiliye birimine gitmem gerektiğini söyleyerek artık iyice bu işi oyuncağa çevirdiğini kanıtladı.
Benim anlamadığım bunlar elverişsiz de olsa herkesi göndermek için bir talimat falan mı alıyorlar?
Askere gidince stresle veya nadir bulunan ilaçların bulunamaması sebebiyle hastalık önemli bir organımı tutarsa bu hekimler hesap verecek mi?
Heyet sonucu çıkınca itiraz hakkım var mıdır?
Bu yollardan geçen arkadaşlar bilgi verirse sevinirim.

Son düzenleyen: Moderatör:
Bir olay olmuştu ben askerdeyken çocuğun biri acemiliği bitirir bitirmez (10 günde bitirip gelmiş ) bizim birliğe geldi usta birliğine.

Çocuk hiçbir şeyi yokken bir anda alerjik reaksiyon gösteriyor. Yüzü gözü kolları şişiyordu önce devlet hastanesine sonra üniversite hastanesine gönderdiler. Neyse sonra geldi çocuğa bir rapor verip çürüğe çıkardılar. O çocuk 15 gün kadar birliğin revirinde yaşadı ilaç vs ile en son gönderdiler.

Bazıları sebepsiz askere gitmemek için birçok bahane üretiyor (Hastalık, uyuşturucu bağımlılığı, ruhsal bozukluk gibi.) Bu sebeple çürük raporu almayı zorlaştırıyorlar. Mesela benim kuzenimin bir gözü sadece yüzde 10 görüyor Ondan bile heyet raporu istediler gülhaneden rapor aldı anca onayladılar.

Ama teslim olup içeride sağlıkla ilgili bir sıkıntı olursa komutanlar risk almaz (İçerideki sağlık personeli sivil personel olabiliyor.) Hemen acil ambulansla hastaneye götürüyorlar.

Size önerim mümkün olan tüm yolları deneyin (rapor, heyet ne gerekiyorsa) ama kabul edilmez ise teslim olursanız durumunuzu revir sorumlusu askere, komutanınıza, revirdeki personele bildirin.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Yeni mesajlar

Geri
Yukarı