Arkadaşlar, kafam çok karışık yaşım 19. Bir yandan okumak, bir yandan çalışmak istiyorum. Bazı konuştuklarım yaşın erken, biraz bekle diyorlar. Kimisi hemen git diyor. Kafam çok karıştı, size danışmak istedim. Siz ne söylersiniz?
6 ay askere aklı olan gitmez. Düzgün bir bölüm okuyacağım diyorsan oku ve tecil ettir ya da lise sonrası tecilini kullan çalış, para biriktir ve bedelli yap.
Hemen gitmen daha faydalı olur ileriye kalırsa iş durumu vs derken sıkıntı çıkartabilir. Bedelli için de o kadar para harcamaya değmez 180bin TL vereceksin 1 ayda askerlik yapacaksın 6 ay askerlik hiçbir şey gerçekten iyi bir işin falan olur bırakman istemezsiniz 6 aylık maaşın da bedelliyi karşılayacak güçte ise o ayrı
Yaşında gitmek iyidir. Bedelli kullanma fikri içinde mantıken 180/6=30 yani ayda +30.000TL gibi bir kazancın olacaksa bedelli mantıklı onun haricinde mantıksız. 1 ay her türlü gideceksin bedelli olsa bile.
Zaten işin varsa ver parasını bedelli yap ama boştaysan 6 ay yap gel. İki senaryoda da erkenden gidip gelmek iyidir. İşe girerken de evlenirken de askerlik ayağına dolanır.
180.000 az para değil, aylık 30.000₺ kazanmıyorsan mantıksız gibi beyanları hiç mantıklı bulmuyorum. Bunu 6 aylık askere gidene sormak daha sağlıklı benim konuştuğum herkes kredi çekseydim, borçtan harçtan sürünseydim de gitmeseydim diyor. Hadi illa maddiyat için gitmek istiyorsanız da bari 12 aylık yapın da en azından gittiğinize değsin.
Üniversiteden dolayı 2029'a kadar tecilliyim. Bence askere erken gitmen kötü olabilir, geç yaşta gitsen diğer kişiler tarafından baskı yemezsin. @170981 arkadaş doğru söylemiş 6 ay er olarak o askerlik yapılmaz bile, imkan varsa bedelli parası biriktir yada düzgün bir okul oku tecil süresince çalışmak istersen çalış. Hiç yoktan yedek astsubay/subaylığa başvurup çıkarsa paralı 1 yıl askerliğini yaparsın.