Askerlik ertelenebilir mi?

melih9912

Kilopat
Daha fazla  
Arkadaşlar Merhaba,

Ben Şubat 2023 tarihinde üniversiteden mezun oldum ve e-Devlet'imde 31/12/2025 tarihine kadar yoklama işlemlerinizi tamamlamanız gerekmektedir yazıyor.
Sorum şu ben bu tarihten sonra hem maddi durum olarak hem de işimi bırakamayacağımdan askere gitmem mümkün değil.
Erteleme hakkım var mı? Bazıları 28 yaşının sonuna kadar erteleyebilirsin diyor bazıları erteleyemezsin diyor kaçak duruma düşsem bedelli yapabilir miyim gitmesem de?

Konu hakkında desteğinizi rica ediyorum.

2 yıl erteleme süreniz bitmiş. Mezun olduğunuz an 2 yıllık teciliniz başlar. Mezun tarihinde başlar. Ön lisans mezunu iseniz lisans bölümüne kayıt yaparsanız teciliniz uzar. Lisans mezunu iseniz yüksek lisans yapmanız gerekiyor. Başka türlü uzatma şansınız bulunmuyor.

Peki aralıktan sonra yüksek lisans başvurusunda bulunsam yoklama kaçağı olarak kabul almam mümkün mü? Ve yoklama kaçağı olsam da bedelli yapabiliyor muyum?

Yoklama kaçağı olsan da bedelli yapabilirsin. Ama şubeye gittiğinde yoklama kaçağı olduğun günler için idari para cezası kesilebilir. Ancak yoklama kaçağı olduktan sonra yüksek lisansla direkt tecil yapamıyorsun. Önce askerlik şubesine gidip yoklamanı yapman gerekiyor. Yoklama kaçağı olduğun gün, askerlik şubesine gidene kadar çeşitli idari para cezası da işlenebilir (her yakalandığında, yoklama kaçağı süresine göre değişiyor).

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…