Askerlik görevinden sonra askeriyede kalmaya nasıl devam edilir?

GORKEMJEYJEY

Decapat
Yer
İzmir
Daha fazla  
Meslek
Havacılık ve Uçak Fotoğrafçılığı
Arkadaşlar bildiğiniz gibi 18 yaşına gelince 6 ay veya bedelli askerlik zorunlu. Ben atıyorum gittim 6 ay orada görev yaptım yasal zorunluluk olan 6 ay süreyi doldurdum.Ama askerliğe devam edip orada rütbeli ve silah taşıyan asker olmak istiyorum. Onun için gitmeden önce ve gittikten sonra ne yapılması gerekiyor?

Arkadaşlar bildiğiniz gibi 18 yaşına gelince 6 ay veya bedelli askerlik zorunlu. Ben atıyorum gittim 6 ay orada görev yaptım ama askerliğe devam edip orada rütbeli ve silah taşıyan asker olmak istiyorum. Onun için gitmeden önce ve gittikten sonra ne yapılması gerekiyor?
Hocam zorunlu askerlik 20 yaşında geliyor. Mesleki olarak devam ettirmek istiyorsanız da sözleşmeli olarak yaparsınız ki öyle bir durumda maksimum ulaşabileceğiniz rütbe (eğitim seviyenize göre değişebilir) çavuş olur.

Hocam zorunlu askerlik 20 yaşında geliyor. Mesleki olarak devam ettirmek istiyorsanız da sözleşmeli olarak yaparsınız ki öyle bir durumda maksimum ulaşabileceğiniz rütbe (eğitim seviyenize göre değişebilir) çavuş olur.

Ben mesela üniversite mezunuyum diyelim.Üsteğmen olmak istiyorum ne gibi bir yol izlemem gerekiyor teslim olmadan önce ve sonra?

Ben mesela üsteğmen olmak istiyorum ne gibi bir yol izlemem gerekiyor teslim olmadan önce ve sonra?
Onun için askeri okulu bitirmeniz gerek. Onun içinde önce MSÜ sınavına girecek ve sınavdan yeteri bir derece yapacak ardından hangi alanda asker olmak istiyorsanız orayı seçeceksiniz. Örnek verelim karayı seçtiniz; KHO'da 4 sene eğitim göreceksiniz ve teğmen olarak mezun olacaksınız. Yani öyle rütbelere erişmek orduya katılayım iki çatışır rütbe atlarım diye olmuyor.

Onun için askeri okulu bitirmeniz gerek. Onun içinde önce MSÜ sınavına girecek ve sınavdan yeteri bir derece yapacak ardından hangi alanda asker olmak istiyorsanız orayı seçeceksiniz. Örnek verelim karayı seçtiniz; KHO'da 4 sene eğitim göreceksiniz ve teğmen olarak mezun olacaksınız. Yani öyle rütbelere erişmek orduya katılayım iki çatışır rütbe atlarım diye olmuyor.
Anladım teşekkürler :)

İllaki MSÜ okumak zorunda değilsin başka bir bölüm okursun sonra SUTASAK (subaylık) ASTTASAK (astsubaylık) eğitmleri var bunların alımları oluyor genelde birçok bölümden alım oluyor sınıf sınıf. Ya da sözleşmeli er/erbaş olarak orduya girersin ama rütben olmaz. En fazla uzman çavuş olursun. SUTASAK'dan teğmen olan ne kadar teğmendir sorgulanır ama bunu sorgulamak bize düşmez😷

Technopat Haberler

Geri
Yukarı