Askerlik Hakkında

mehmetyilmaz19

Femtopat
Askerlik hakkında merak ettiklerim var cevaplarsanız sevinirim.

- Ben askerliğimi 3 sene erteledim. Şimdi gidip tecili bozdursam hangi ayda askere gitmiş olurum?

- Batıda oturan birinin askerlik yeri doğuda mı çıkar yoksa batıda mı?

- İlk 6 ay askerlikte maaş veriyorlar mı? Veriyorlarsa ne kadar veriyorlar?

Son düzenleme:
İlk 6 ay askerlikte maaşın bildiğim kadarıyla Batı ve Doğu arasında değişiyor. Batıda sanırım 350 TL civarı doğuda 1000 TL falan olduğunu duymuştum. İkinci 6 aya devam edersen bildiğim kadarıyla asgari ücret alıyorsun. Onun haricinde Askere alım ayları var. Şubat, Mayıs, Ağustos ve Kasım olması lazım. Şubat ayı içerisinde tecil bozdurunca Mayıs celbinde gidersin. Fakat seni Mayıs celbi içerisinde ki diğer aylara haziran temmuz diye atabilir. O alımlarda alım yapabilir. İlla mayıs diye birşey yok. Fakat Yedek Subay, Yedek Astsubay olarak çıkarsa askerliğin bunlarda sadece ana tarihlerde alım oluyor diye biliyorum. Şubat, Mayıs vs. Şuan bozdurursan muhtemelen Mayıs ve sonraki aylar içersin de gidersin diye düşünüyorum araştırıp öğrendiklerim bu şekildeydi.

ben ege taraflarında oturuyorum askerlik yeri doğuda çıkma ihtimali yüksek mi? ben batidakiler doğuya, doğudakiler de batıya gidiyor diye duymuştum ama

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…