Askerlik mi Üniversite mi?

Durüger

Femtopat
Daha fazla  
Meslek
Öğrenci
21 yaşındayım. Bazı sebeplerden dolayı YKS'ye çalışamadım. Şu anlık sanayide pederin yanında yardım ediyor, meslek öğreniyorum. Bu sene sınavı kazanıp (hedefim 60k - 100k) üniversiteye gitmek istiyorum. Ama bir yandan da askerliğim var. Çevremdekiler git aradan çıkar diyor. 2'sinden birini tercih etmem lazım. Askerliğe gidersem bu sene sınava çalışamayacağım ve giremicem. Gitmeyip sınava hazırlanırsam ve hedefime ulaşamazsam 1 sene daha denemem gerekecek ve üniversite için yaşım ilerlemiş olacak. Başka bir seçenek ise askerliği yapıp pederin mesleğini devam ettirmek. Çok kararsız kaldım ne yapmalıyım?

Son düzenleyen: Moderatör:
Asıl sen ne istiyorsun onu söyle mantıklı olan her zaman mutlu etmez seni.
Bir an önce üniye gitmek istiyorum ama diğer ihtimallerde kafamı kurcalıyor. Ya kazamazsam 1 sene yine boşa geçmiş gibi olacak ve ailem daha çok baskı yapacak askereye gitseydin bitmişti diye. Ailem düzgün bi yer kazanacağıma inanmıyor. Bu yüzden askerliği aradan çıkarıp iş hayatına atılmamı istiyorlar

Bir an önce üniversiteye gitmek istiyorum ama diğer ihtimallerde kafamı kurcalıyor. Ya kazamazsam 1 sene yine boşa geçmiş gibi olacak ve ailem daha çok baskı yapacak askereye gitseydin bitmişti diye. Ailem düzgün bir yer kazanacağıma inanmıyor. Bu yüzden askerliği aradan çıkarıp iş hayatına atılmamı istiyorlar.

Sende kendine inanmıyorsun bu yüzden başkalarının dediklerini yapmak zorunda kalıyorsun. Eğer gerçekten istiyorsan başla şimdiden ve bütün çabanı göster önce kendine sonra ailene kanıtla. Her zaman önceliğin senin istediğin olsun. Eğer üniversiteye gidersen orada da çalışıp para kazanırsın her şey mümkün.

Dostum cidden okumak istiyorsan oku ve sevdiğin işi yap.
Etrafta bir sürü okumuş işsiz var triplerine girme onların çoğu üniversite bölüm seçerken amaaan ne gelirse giderim kafasinda gitti ve üniversite de sadece gezip manit yipip mezun oldular.
Önce okumak istediğin şeyi belirle.
Bence ders calis şimdi hemen başla.
Ama babanin yaninda çalişamazsin çünkü ders çalışacağım dersen 3, 4 saatlik ders calisma yetmez her gün en az 6,7 saatini vermen lazim.

Dostum cidden okumak istiyorsan oku ve sevdiğin işi yap.
Etrafta bir sürü okumuş işsiz var triplerine girme onların çoğu üniversite bölüm seçerken amaaan ne gelirse giderim kafasinda gitti ve üniversite de sadece gezip manit yipip mezun oldular.
Önce okumak istediğin şeyi belirle.
Bence ders calis şimdi hemen başla.
Ama babanin yaninda çalişamazsin çünkü ders çalışacağım dersen 3, 4 saatlik ders calisma yetmez her gün en az 6,7 saatini vermen lazım
Bilgisayar mühendisliği ya da yazılım düşünüyorum ama bu bölümlerde çok popüler ve iş bulamamaktan veya çok düşük maaşla çalışmaktan korkuyorum. Bide bu bölümlerde de çok ortalama ve altı üniversiteler var belkide başka bölümlerede bakmalıyım ya da iyi bir üniversiteden ortalama bölümlere bakmalıyım

Bilgisayar mühendisliği ya da yazılım düşünüyorum ama bu bölümlerde çok popüler ve iş bulamamaktan veya çok düşük maaşla çalışmaktan korkuyorum. Bir de bu bölümlerde de çok ortalama ve altı üniversiteler var belki de başka bölümlerede bakmalıyım ya da iyi bir üniversiteden ortalama bölümlere bakmalıyım.

Hangi şehirdesin yazılı müh mezun tanıdığım 3 kişi var 1 tanesi 4 sene boyunca kendini geliştirdi 3 asgari ücretle işe başladı diğer ikisi geze toza dersleri sınırda geçerek mezun oldu ama asgari ücretin biraz üstünde başladılar(ilk işleri)

Önemli olan kendini geliştirmen ve hocaların gözüne girmen devamlı projeler yapman.

Hangi şehirdesin yazılı müh mezun tanıdığım 3 kişi var 1 tanesi 4 sene boyunca kendini geliştirdi 3 asgari ücretle işe başladı diğer ikisi geze toza dersleri sınırda geçerek mezun oldu ama asgari ücretin biraz üstünde başladılar(ilk işleri)

Önemli olan kendini geliştirmen ve hocaların gözüne girmen devamlı projeler yapman.
Antalya' dayım.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı