Askerlik nasıl bir iş?

Cicenes35

Hectopat
Makaleler
3
Arkadaşlar, hedefimde asker olmak var. Nasıl bir şey bu? Tam bir asker olmak için hangi adımlardan geçmeliyiz? Orta 8'im.

Arkadaşlar, hedefimde asker olmak var. Nasıl bir şey bu? Tam bir asker olmak için hangi adımlardan geçmeliyiz? Orta 8'im.
Öncelikle asker olmak istiyorsan alt kademede kalmayacaksan ol derim. Alt kademede kalırsan ölene kadar eziyet çekersin. Subaylıktan başlarım diyorsan yükseleceksen ol derim.

Lisede kaçıncı sınıfta hatırlamıyorum 11 ya da 12 . sınıf + en geç 20 yaş sınırı vardı. MSÜ sınavları var kara harp kazanmaya çalış girersen sağlam rütbeli olursun diğer branşlara bulaşmayın. Ben YKS için kendimi denemek için girmiştim açıklandığında kara harp puanını tutturmuştum ancak düşünmediğimden yazmadım bile.

Uzman çavuş olacaksan çekilecek çile değil, ne iş yaptığın belli değil.

Öncelikle liseyi bitirdikten sonra MSÜ sınavına girceksin barajı geçer ve TYT-AYT'den de sağlam bir puan alırsan fiziki yeterlilik testi ( şınav, mekik, 400M koşu) bunları da geçtin mi sağlık raporu alırsın heyetten ondan da iki şey yazar ( askeri öğrenci olur veya olmaz yazar ) her şeyin tamamsa son olrak sözlü mülakata girer geçersen tamamdır, sonra KHO, HHO, dho veya astsubay MYO okullarından birine gidersin harp okullarından birine gider 4+1 tam 5 yıl eğitim alırsın ( 4 yıl akademik + 1 yıl yabancı dil eğitimi alırsın ) meslek yüksek okullarından birini seçersen ( MYO) 2 yılda biter MYO sonra da direkt atanırsın.

Bu arada ben de lise son sınıfım benim de hedefim KHO gelirsen alt devre olarak bekleriz.
İyi çalışmalar, başarılar.

Yardımcı olduysam ne mutlu bana.

Askerliği bir iş olarak görüyorsan bu iş için uygun biri değilsin

Nereden anladın reis?

Hocam askerlik günümüzde sadece elbise ve rütbe olarak görülüyor ancak askerlik ruhtur sen bu ruhu taşıyamazsan başarılı olmayıp zorlu koşulları çekemezsin ancak askerliği bir hayat olarak görürsen o zaman şehit oluncaya kadar görevini layıkıyla görevini yerine getirme isteğin olur.

Önce bunu yazsan tebrik ederdim ama adama küfür etsen daha az koyar yani ön yargı bilirsinizde ben yine de söyleyeyim yapmamak lazım.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…