Askerlik nasıl ertelenebilir?

• Konuyu başlatan HIFZI
  • Başlangıç Tarihi
  • Mesaj 19
  • Görüntüleme 1.431

HIFZI

Kilopat
Makaleler
1
Daha fazla  
Merhaba. 20 yaşındayım, 63 kiloyum, boyum 2.78 falan. Lise mezunuyum. 2023 te askerliğe gitmem gerekiyor. 3D model yaparak para kazanıyorum, şimdi yazılım ve ingilizce öğreniyorum. Askerlik için 1 yıl sürem var. Tecil ettirdim. Nasıl daha fazla erteleyebilirim. Zamana ihtiyacım var. 2-3 yıl sonra yurtdışına gitmeyi düşünüyorum. Şu an amerika ve litvanya dan teklif aldım ama uzaktan çalışmak için. Çürük raporu almak için ya 53 kiloya düşmem gerekiyor yada 120 kiloya çıkmam. Açıktan okusam olur mu? ne önerirsiniz?

Adam akıllı askerlik yapsak, para verseler gidilir ama sırf komutanın egosunu tatmin etmek için gitmek vatan görevin değildir. Danimarka da aylık 5.000€ veriliyor ve sağlam eğitim alıyorlar.

Merhaba. 20 yaşındayım, 63 kiloyum, boyum 2.78 falan. Lise mezunuyum. 2023 te askerliğe gitmem gerekiyor. 3D model yaparak para kazanıyorum, şimdi yazılım ve ingilizce öğreniyorum. Askerlik için 1 yıl sürem var. Tecil ettirdim. Nasıl daha fazla erteleyebilirim. Zamana ihtiyacım var. 2-3 yıl sonra yurtdışına gitmeyi düşünüyorum. Şu an amerika ve litvanya dan teklif aldım ama uzaktan çalışmak için. Çürük raporu almak için ya 53 kiloya düşmem gerekiyor yada 120 kiloya çıkmam. Açıktan okusam olur mu? ne önerirsiniz?

Adam akıllı askerlik yapsak, para verseler gidilir ama sırf komutanın egosunu tatmin etmek için gitmek vatan görevin değildir. Danimarka da aylık 5.000€ veriliyor ve sağlam eğitim alıyorlar.
Boyun 2.78 değildir sanırım.
Açıktan okuyabilirsin. Sadece kaydın olsa yeter. O şekilde tecil eden arkadaşım var. Önce 2 yıllık açıktan tecil ettirirsin. Mezun olursan 4 yıllık kazanıp tecil ettirirsin. Ama 4 yıllıktan sonra Yüksek Lisans yaparak tecil ettirebiliyorsun sadece.

@HIFZI
Kontenjansız, Açık öğretim bölümlerine girin yani yks sınavından birkaç doğru yap onlara kayıt ol. Sadece sınavlara girersin ama, okuyor olarak görürnürsün. Yolun açık olsun

Arkadaşın boyu muhtemelen 1.78'dir yanlış basmış olmalı

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı