Merhaba 20.12.2006 doğumluyum ve mesleki teknik Anadolu lisesi mezunuyum ve 1-2 hafta içinde bölümümle alakalı bir fabrikaya gireceğim ve 10 ay içinde askerlik yoklamasını yapmam gerek ve ben askerliğimi uzattırmak istiyorum askerliğini uzatan birkaç tanıdıklarıma sorduğumda mezuniyet belgenle askerlik şubeye gitmemi ve sınava hazılancağımı söylediğim zaman 2 sene tecil ettiklerini söylüyorlar bunun dışında bu dönemki YKS'ye girip rastgele bir üniversiteye girip uzatsam üniversiteye gitmeden başvuru yaptığım için uzarmı uzamazsa üniversitedeki dersleremi girmem gerekiyor bozulmaması için ve nasıl bir yol sergileyebilirim.
Uzar. Derslere gitmene gerek yok. 4 yıllık fakülte için 7 yıl eğitim hakkın var. İstersen hiç gitme, 7 sene boyunca atılmazsın. 7 sene boyunca aktif öğrenci gözükürsün, tecrübe ile sabit.
Uzar. Derslere gitmene gerek yok. 4 yıllık fakülte için 7 yıl eğitim hakkın var. İstersen hiç gitme, 7 sene boyunca atılmazsın. 7 sene boyunca aktif öğrenci gözükürsün, tecrübe ile sabit.
Liseden mezun olduktan sonra 3 yıl erteleme hakkın oluyor. Üniversiteyle uğraşmana gerek yok.
Lise veya dengi okuldan mezun olanların üç yıl, mesleki ve teknik liselerden mezun olanların altı yıl, fakülte, yüksekokul veya meslek yüksekokullarından ilişikleri kesilenler ile meslek yüksekokulundan mezun olanların iki yıl, dört yıl ve daha uzun süreli yükseköğretim kurumlarından mezun olanların iki yıl...
Herkese teşekkürler bu yazıyı da başka askerliğini tecil ettirmek istiyenler için yazıyorum askerlik şubeye lise diplomanızla gidip sınava çalışmak için askerliğimi tecil ettirmek istiyorum derseniz normal liseler için 2-3 yıl meslek lisesi mezunları için 6 yıl tecil ediyorlar ben meslek lisesi olduğum için 2031'e kadar yani 6 yıl tecil ettirdim.
Herkese teşekkürler bu yazıyı da başka askerliğini tecil ettirmek istiyenler için yazıyorum askerlik şubeye lise diplomanızla gidip sınava çalışmak için askerliğimi tecil ettirmek istiyorum derseniz normal liseler için 2-3 yıl meslek lisesi mezunları için 6 yıl tecil ediyorlar ben meslek lisesi olduğum için 2031'e kadar yani 6 yıl tecil ettirdim.