Aynı durumdayız. Polonya'da mesleğimle alakalı bir bölüm okumak istiyorum 1 senedir, onun için eksik olan tek şey lise diplomamdı. Son bir sene içinde sınavlara çalışıp diplomamı aldım. Okulla iletişime geçtim, her şey yolunda gidiyordu. Ben yazılımcıyım, ve okumak istediğim bölüm bilgisayar mühendisliği, okula alınmada tek kriter lise diplomasi değil, bölüme olan ilgi, alaka, gösterdiğin projeler de önemli bir rol oynuyor kabul edilme sürecinde.
Bir danışmanla konuştuğumda okula alınmamam için hiçbir sebebin bulunmadığını ve askerligimi tecil ettirebilecegimi söylüyor, doğrudan bölüm kaydı yapıp öğrenci konumunda olacağım için.
Ama askerlik şubesine gittiğimde askere gitmeden öğrencilik hakkımın olmadığı söyleniyor. Mayısta kayıtlar başlayacak ve ben askerlik şubesinde askerliğimi tecil ettiremiyorum.
1995 doğumluyum ve 29'a kadar erteleme hakkı var bir üniversite öğrencisinin. Üniversiteden mezun olduğumda 27 yaşında olacağım. Yasal sınırı aşmıyorum. Ama yeni kanundan ötürü yoklama kaçağı durumuna düştüğüm için askerliğimi tecil ettiremiyorum. Bu konunun bu kadar üzerine gidiyorum çünkü en erken Celp (Agustosta) askere gitmek beni en az 1 sene geriye atacak. Bu yüzden önce eğitimimi tamamlayıp ondan sonra gitmek istiyorum askere. Son durum bu. Ama çözüm aramaya devam edeceğim. Bir bilgiye ulaşırsam mutlaka haber veririm.