Askerlik tecili nasıl tekrar yaptırılır?

7marss

Kilopat
Herkese merhaba. 25 yaşındayım ön lisans mezunuyum. Açık üniversite kaydım var ama devam etmediğim için pasif olarak gözüküyor. Askerliğimi daha önce sadece bir defa tecil etmiştim. 3 gün önce seyahat ederken polis çevirdi ve yoklama kaçağı olduğumu söyledi. 15 gün içerisinde askerlik şubesine müracaat etmem gerektiğini belirtti. Yalnız başıma bakmakta yükümlü olduğum küçük bir kızım var. Tekrar tecil edebilir miyim? e-Devlet üzerinden tecil etme seçeneği çıkıyor ancak herhangi bir adım atmadan önce sizlere sormak istedim. Bu konuda bana yardımcı olabilecek biri var mı? Teşekkür ediyorum.

Normalde üniversite bittiği zaman belli bir süre veriyor o tarihe kadar tecilli oluyorsun. Yüksek ihtimalle e devletten yaparsan 2 yıl daha tecil edecektir fakat o son oluyor askere gitmek zorunda kalıyorsun. En iyisi askerlik şubesine durumu anlatmak olur.

Anladım ancak Askerlikten kaçtığım yok, seve seve yapmak isterim. Fakat şu an için hazır değilim. Ani olduğu için hazırlıksız yakalandım. Dediğiniz şekilde e devletten başvuruda bulunsam ertelenir mi?

Hocam 28 yaşına kadar erteleyebiliyorsunuz diye biliyorum. Ordan yapılıyorsa erteleyin. Elbette hem kızınız varmış Allah nazarlardan saklasın fakat çokta geçe bırakmayın dönüp dolaşıp geliyor yine.

Daha önceden tecil yaptırdın mı hiç? Üniversiteyi bitirdikten sonra.

Hocam Yukarıda belirttim zaten. Ön lisans döneminde bir defa tecil ettirdim. Ön lisans mezun olduktan sonra açıktan bir üniversite kaydı yaptırdım ancak devam edemedim. Sistemde açık üniversite kaydım pasif öğrenci olarak duruyor.

E-devlet seçenek veriyorsa dene direkt. Olmaz ise pasif olan öğrenciliğini bahar döneminde ders kaydı yaparak aktif durumuna getirt, öyle tecil başvurusu yap.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…