Askerlik tecili nasıl yapılır?

BISHAMON

Hectopat
Lise mezunuyum, üniversite sınavına bir kez daha hazırlanıyorum. Bugün yoklama kaçağı durumuna düşmemek için yıl sonuna kadar askerlik işlemlerimi tamamlamam gerektiğine dair bir mesaj geldi. Tecil nasıl yapılır biraz araştırdım fakat kafama takılanlar var. Bazı kişiler e-Devlet üzerinden askerliğim sayfasına girince direk orada erteleme seçeneği çıkıyor ve bende çıkmadı, gidip askerlik şubesinden lise mezuniyet belgemle ve kimlik kartımla işlem yaptırmam gerekliymiş.

1- e-Devlet üzerinden erteleme seçeneğini gerçekleştirmemin bir yolu var mı?

2- Askerlik şubesine gitmem gerkiyorsa herhangi bir askerlik şubesine gidebilir miyim, ikametgahım veya kütüğümün olduğu yer zorluk çıkmasına neden olur mu?

3- Askerlik şubeleri nerede baktım ama kesin bir bilgi edinemedim, mesela benim ikametgahım Küçükçekmece'de ama iki tane konum buldum ayrıca numaralarda sürekli meşgul çalıyor.

Özellikle Küçükçekmece askerlik şubesi hakkında bilgisi olup yardımcı olabilecek varsa çok sevinirim, şimdiden teşekkürler.

e-Devlet üzerinden tecil edebilirsiniz veya askerlik şubesine gidebilirsiniz.

Hocam yanlış anlamayın amacım kaba olmak falan değil ama, yazdıklarımı okudunuz mu acaba?

Son düzenleyen: Moderatör:
Ben en yakındaki şubeye gitmiştim mezuniyet belgemle. Orda işlemi yaptırdıktan sonra e devlet üzerinden erteledim. Benim e devlette de çıkmıyordu gitmeden önce.

Bana da mesaj geldi ve ben de ertele şeklinde seçenek çıkmıyordu biraz araştırdım askerlik şubesine nüfus cüzdanı ve lise diplomasıyla gidip ertelettirebiliyormuşuz.
Birazdan ben gideceğim kilom nedeniyle direkt erteliyorlar zaten ama elverişli olan kişiler de talep ederek ertelettirebiliyorlar zaten üniversiteye gidilirse daha da uzatılabiliyor (otomatik olarak)

Okumasam cevap verir miydim acaba?

O zaman ya benim yazımda ya da sizin anlamanızda bir yanlışlık olmuş. Yazdıklarımla sizin verdiğiniz bilgiye zaten sahip olduğumu söylemiştim. Yine de teşekkür ederim sağ olun.

Ben en yakındaki şubeye gitmiştim mezuniyet belgemle. Orada işlemi yaptırdıktan sonra e-Devlet üzerinden erteledim. Benim e-Devlet'te de çıkmıyordu gitmeden önce.

Teşekkür ederim, sağ olun yardımınız için.

O zaman ya benim yazımda ya da sizin anlamanızda bir yanlışlık olmuş. Yazdıklarımla sizin verdiğiniz bilgiye zaten sahip olduğumu söylemiştim.

e-Devlet üzerinden de tecil işlemleri yapılabiliyor veya herhangi bir askerlik şubesine gidebilirsiniz. Farklı bir şey söylemelik durum yok ortada. Buraya bakarak detaylı bilgi alabilirsiniz.

E-devlet üzerinde diploma gözükmeyebiliyor maalesef, bende de olmuştu. Diplomanı alıp herhangi bir askeri şubeye gidersen 5 dakikada tecilini yaparlar. E-devlet'e girip ''Askerliğim'' kısmının en altına inince de kayıtlı olduğun yere en yakın şubenin adresi ve numarası yazıyor.

Şu an tecil için gidiyorum, gidip geldiğimde bilgi verebilirim.

Mezuniyet belgem ve kimliğimle gidiyorum. Askerliğim kısmındaki yazan şube, doğduğum yer görünüyor, başka şehir. Yani oraya gitme zorunluluğunun olduğunu sanmam. Bir şehirde sınırlı var zaten, benimkinde. Askerliğim kısmında bazısında ertele çıkıyor bazısında çıkmıyor, bende de çıkmadı. Veya artık kalktı bilmiyorum.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…