Askerlik tecili otomatik mi yapacak?

İbrahim5433

Hectopat
Daha fazla  
2 yıllık MYÖ üniversitemi bitirdim ve DGS ile 4 yıllık üniversiteye geçiş yaptım, ve okul beni 2. sınıftan başlattı (normalde 3. sınıftan başlamam gerek, bazı okullar bunu yapıyor) buraya kadar bir sorun yok, şu an 1 sene daha okulum var, yeni sene için kayıt işlemini de yaptım, fakat e-Devlet'ten baktığımda tecil işlemim 1 ay 3 gün sonra bitiyor gösteriyor? Normalde otomatik olarak tecil olması gerekmez miydi? Aktif olarak öğrenci olduğum için? Ya da 1 aylık tecil süresi bittiği zaman otomatik olarak yeni bir techil mi olacak? Bir de erteleme sebebi olarak MEZUN/TERK erteli yazıyor bu ne demek tam olarak bilen aydınlatırsa çok sevinirim, teşekkürler.

Son düzenleyen: Moderatör:
Okulunla görüş okulun bu bilgiyi güncellemesi lazım. Önlisans bittikten sonra 2 yıl daha erteleme hakkın var. Mezun/terk o ertelemeyle gözükür. O ertelemenin okul sebebiyle devam etmesi için lisans okuman lazım. Okula zaten kayıtlıysan okul bu bilgiyi günceller.

arkadaşlar benimde sorum şu ben liseyi yeni bitirdim mezun oldum ve 2004 doğumluyum e devlette bana 5 yıl 6 ay erteleme yapıldı diyor fakat ben hiç bir şey yapmadım sistem kendi kendine 5 yıl erteleme yapmış sadece eğer istersem kendim başvurarak askere gidebilirim. bundan 2 hafta önce 5 ay içinde başvuru yapmam gerektiği yazıyordu fakat bugün baktım 5 yıl olmuş.

Arkadaşlar okul ile yaklaşık 1 hafta görüştüm bana okulun bu verileri sıklıkla topladığını ve gönderdiğini, e devlet sistemini ara ara takip etmem gerektiğini söyledi ama 1 haftadır çıt yok tecil süremin bitmesine 7 gün kalmış gözüküyor, bir sorun çıkar mı acaba süre bitince

Evet kaçak gözükürsün askerler kapına geliyor.

Yok kankalar okuldan hayır yok 7 gün sürem kaldı, hangi belgeler gerekiyor tam olarak öğrenci belgesi dışında tecil için, internette pek bulamadım çok karışık, kendim gidip edeyim bitsin

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…