Askerlik tecili

Yer
İzmir - KARŞIYAKA
Daha fazla  
Meslek
Gemi İnşaatı / Makina Mühendisliği
Selamlar arkadaşlar, 2021 haziran ayında lisans programından mezun oldum. 2 yıllık okuduktan sonra DGS yapmıştım. Mezun olmadan öncede ve şimdide E-devlet askerlik sorgulama ekranında aşağıda ki gibi yazıyor.

1. AŞAĞIDA KİMLİĞİ YAZILI YÜKÜMLÜNÜN ERTELEME ŞARTLARI DEVAM ETTİĞİ SÜRECE 31/12/2024 TARİHİNE KADAR
ASKERLİK İLE İLİŞİĞİ YOKTUR.
2. ERTELEME ŞARTLARININ SONA ERMESİ HALİNDE (MEZUN/TERK VB.) ERTELEME İPTAL EDİLECEKTİR. BU DURUMDA
E-DEVLETTEN VEYA EN YAKIN ASKERLİK ŞUBESİNDEN ASKERLİK İŞLEMLERİ İÇİN BAŞVURU YAPILMASI
GEREKMEKTEDİR.

Ben zaten arkadaşlar kasım celbinde askerliği bozdurup başvuracaktım. Şubat ayında vs gidebilmek için. Fakat sağlık sorunlarından dolayı başvuramadım. Aralık ayında askere gidebilmek için ameliyat oldum. Haziran 95 doğumluyum. 26 gün ameliyat olduğum hastaneden raporluydum. Daha sonra 1 hafta da sağlık ocağı raporum vardı. Bu rapor süresi son olarak geçen hafta son buldu öyle hatırlıyorum. Askerliği kendi isteğimle hiç erteletme başvurusunda bulunmadım. Sadece üniversitem erteledi. Şuan da arkadaşlarım şubatta askere gidecek ve mayısta gitmek isteyenler var. Onlardan duyduğum kadarıyla biraz sağlama almak amaçlı şuanda ben hangi durumdayım anlayamadım. Vaka diyorlar sanırım öyle olsaydı tebligat gelirmiş ama gelmedi. E-devlet durum belgesi sorgulamada da yine bu yazı yerine askerlik tarihiniz geçti veya vaka ya kaldınız askeriyeye en kısa sürede başvurunuz yazmalıymış. Bu konudan biraz anlayan arkadaşım bir sıkıntı olmadığını zaten ameliyat olduğunu söyledi. Şuanda bir sorun sizce var mı ? Gün içinde şubeyi arayacağım. Sağlığıma kavuşursam şubatta askerliği bozduracağım. Son olarak şubeyi arayınca özellikle sormam gereken bir soru var mı ?

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı