Askerlik tecilini e-Devlet'den mi yoksa askerlik şubesinden mi yapılmalı?

Randevu yok gidip konuşuyorsun.

Ama tecelli daha iyi askerlik yok şu an 6 ay boş boş gezdik Bingöl'de.
Hocam siz askerliği yapmışsınız daha iyi bilirsiniz, diyelim tecil ettirdim askerliğimi, sınavdan sonra da üniversiteye yerleşip okumaya başladım. Ondan sonra üniversitede okuduğum için otomatik erteleniyor askerlik, okuduğum süre boyunca, değil mi? Benim bir şey yapmama gerek var mı bu noktada? Ve okul bitince direkt o yıl mı çağırıyorlar?

Lise diplomanla birlikte askerlik şubesine gidiyorsun. Veznede birkaç işlem yapıyor. Sonra karşı odada bulunan rütbeli bir asker mühür basıyor. Kağıtları tekrar vezneye getiriyorsun ve işlemler tamamlanıyor. Toplam 10 dakika sürüyor. Bende 2 yıl mezuna kaldım. Üniversiteye başlayınca otomatik tecil oldu. Bazı üniversiteler tecil ettirmiyor. Sen halledebiliyorsun onu. Tarih 2027-2028 gözüküp uzun olsa bile mezun olduktan 3-4 ay sonra tekrar askerlik geldi görünüyor e-devlet üzerinde.

Tamamdır, yakınlarım açık öğretime girmen lazım yoksa direkt alırlar gibi şeyler söylediler korkmuştum, ne kadar kolaymış. Tekrardan teşekkürler, iyi geceler

Tamamdır, yakınlarım açık öğretime girmen lazım yoksa direkt alırlar gibi şeyler söylediler korkmuştum, ne kadar kolaymış. Tekrardan teşekkürler, iyi geceler
Rica ederim. Mesajı düzenledim. Üniversiteye girdikten sonra olan olaylar için tekrardan göz gezdirirsin.

Rica ederim. Mesajı düzenledim. Üniversiteye girdikten sonra olan olaylar için tekrardan göz gezdirirsin.
Zahmet olmazsa, Akdeniz Üniversitesi otomatik tecil ettirir mi, biliyor musunuz? Devlet üniversitesi bahsettiğim üniversite.

Zahmet olmazsa, Akdeniz Üniversitesi otomatik tecil ettirir mi, biliyor musunuz? Devlet üniversitesi bahsettiğim üniversite.
Üniversitedeki öğrenci işlerinin üşengeçliğine bağlı. Zaten onuda e-devletten kontrol edersin. Olmazsa gidip öğrenci belgenle tecil ettirirsin. Uzun işlemler değil.

Üniversitedeki öğrenci işlerinin üşengeçliğine bağlı. Zaten onuda e-devletten kontrol edersin. Olmazsa gidip öğrenci belgenle tecil ettirirsin. Uzun işlemler değil.
Tamamdır, sağ olun tüm cevaplar için, gerçekten kafam karışıktı, yardımcı oldunuz

Okula gittigin için okul bitene kadar erteleme yapabilirsin okumasan bile 1 2 yıl uzatma hakkın var.

Okula gittigin için okul bitene kadar erteleme yapabilirsin okumasan bile 1 2 yıl uzatma hakkın var.
Tamamdır teşekkürler tekrardan, kafam çok rahatladı
Merhaba, bugün Bornova Askerlik Şubesi'ne gittim ve sadece anadolu lisesi diplomamı götürdüm. Kimliğimi evde unuttum ama diplomanın üzerinde TC kimlik numarası yazıyordu, herhalde o yüzden "Sorun yok." dedi veznedeki memur. Sonra e-Devlet'ten "Askerlik Erteleme Başvurusu" yerine girdim ve birkaç tıklamayla başvuru yaptım, 3-15 gün içerisinde "Askerlik Durum Belgesi" kısmında askerlik tecil ettirilmiş olarak gözükecekmiş. Veznedeki memur başka bir şey yapmama gerek olmadığını söyledi, sadece başvurunun kabul edilip o belgenin yeniden düzenlenmesini bekliyorum, bu kadar. Çok kolaymış.

Son düzenleme:
Reis 2022 aralık 31'e kadar askerlik işlemlerinizi yapın diye bir mesaj gelmiş 2003'lere. Neyse bende 2003'lüyüm cep telefonum yok diye o mesajı alamadım. Anlayacağın geciktirdim yeni farkettim. Tecil ettireceğim açık öğretime devam ediyorum şu anda. Açık öğretim bilgilerini 1 tane olarak fotokopi çıkardım 4 tane falan çıkarmak lazım mı acaba? tc kimlik fotokopisi de çıkarmak gerekir mi veya herhangi bir şey bilmiyorum bilginiz var mı bu konuda?

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…