Askerlik tecilli iken bozulursa tekrar tecil edilir mi?

897257

Femtopat
Merhaba arkadaşlar, 3 ay sonra çalıştığım firmada 2. yılımı dolduruyorum. Askerliğim tecilli askerliğimi bozup sevk belgesini aldıktan sonra tekrar tecil edebilir miyim veya tazminat almam için başka bir taktik var mı nasıl tazminatımı alıp çıkarım?

Son düzenleyen: Moderatör:
Yapabilirsiniz hocam. Taktik değil de dikkat olarak işten ayrılış ve sevk arasını çok uzun tutmamalısınız. Zaten işyerinde 1 yılı çoktan doldurmuşsunuz, kurala ve yasaya göre tazminatınızı alacaksınız her türlü

Bunu yapmamanız için 9 gün kala sevk belgenizi almanıza müsaade ediyor e-Devlet. Ben bu yüzden 9 gün kala işten ayrılmak zorun da kaldım aksi halde tazminat hakkı kazanamazsınız çünkü istifa etmiş sayılırsınız.

Yapabilirsiniz ama bunu tazminat almak için yaparsanız sonrasında sorun yaşarsınız anlaşarak almaya çalışmak daha mantıklı bir yol olur. İş yeri gitmediğinizi öğrenirse hukuki yollara başvurabilir, başınız ağrır. Kendi isteğiniz ile çıksanız bile tazminat alabiliyorken haksız duruma düşersiniz.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…