Askerlik yaparken MSÜ ve YKS sınavına girilir mi?

Makaleler
12
Yer
Antalia
Daha fazla  
Sistem Özellikleri
R5 5600 / Evga Gtx 1660s / 2x8gb corsair vengeance 3200mhz / Asrock b550m-hdv
Meslek
Asker
Selamlar. MEB'in düzenlediği her sınava askerde olsak dahi girebildiğimizi biliyorum. Asıl sorum şunlar. Askerliğe 8 Şubatta gidiyorum acemiliğim ve usta birliğim aynı yer. (Kırklareli) 23 Şubatta MSÜ sınavı var ve bu ben Antalya'da yaşadıgım için buradan başvuru yapıp ücretini ödedim.
1.soru) sınav olacağımda Antalya'ya mı gönderiyorlar beni yoksa askerlik yaptığım ildemi oluyorum?
Hadi bunu öncesinden başvurusunu yaptım Antalya için belki gönderirler ama YKS için nasıl işliyor yine ikamet ettiğim ile yani Antalya'ya tekrar yollarlar mı? Sormamın sebebi şu, Haziran ayında ablamın istemesi olacak. Kesin bir cevap alabilirsem ona göre aynı güne denk getirteceğim ve bir daha izin alma gibi derdim olmayacak.
2.soru) diyelim ki bu olmadı, orada girdim sınava, bu halde ablamın istemesi için ayrı bir izin almam mümkün mü? Yoksa oradaki komutanlaramı bağlı?
3.soru) sınav izni alırsam ve Antalya'ya gönderilirsem (eğitim öğrenim hakkı konusunda) verdikleri süre boyunca askerliğim uzuyor mu? 2 gün yol 1 gün izin verdiklerini var sayarsam (yol'u saymıyorlarsa) 1 gün uzuyor mu askerliğim? Veya yol süresini sayıyorlarsa 3 gün uzuyor mu?

Son düzenleyen: Moderatör:
Erlerin 6 gün (+yol) izin hakları askerliklerini uzatmaz. Kullanmazsan 6 gün erken çıkarsın. Her türlü sınavın için izin verilir. Sınava Antalya'ya gider girersin. Askerlik görevini yaptığın esnada subaylık vs. kazanırsan da askerliğini bitirmeden eğitime başlayabilirsin, kalan askerlikten muaf olursun. Sınava Kırklareli'de girdiğin senaryoda ayrıca ablan için alacağın izin amirine bağlıdır ancak bu tarz durumlarda askere izin verilir, kıl birine denk gelmedikçe sorun yaşamazsın. Dert etme, eğitim hakkından da ailenden de mahrum bırakmazlar.

Teşekkürler hocam. Bende öyle düşünüyordum. 2 gün izin versinler 10 gün uzatsınlar umurumda değil 1 defa ablamı istemeye gelecekler onda da yanlarında olayım istiyorum. Bu tür sınav harici kişisel izinler askerliği uzatır mı peki? Başta dediğiniz izin hakları askerliği uzatmaz dediğiniz durum bunada dahil mi?

Hocam bir de aklıma takılan bir soru daha vardı. 6 aylık askerlik boyunca günlük veya aylık olarak bir harçlık veriliyor mu?

Veriliyorsa ne kadar?

Son düzenleme:
Uzatmaz. 6 günlük izin mazeret izni gibi bir şey değil, yıllık izin olarak düşünün. Sıhhı izin, hava değişimi gibi şeyler askerlik süresinden düşmez. Onun dışında çok ihtiyacınız olduğunda idare edilirsiniz bir şekilde, yeter ki uyumlu biri olun.

800 lira gibi bir şeydi aylık sanırım. Bir de gidişte ve dönüşte yol ücreti alırsınız.

Eğer izin verilirse (MEB sınavları hariç kişisel izinler) onların yol ücretlerini de karşılıyorlar mı?

İlk yazdığım daha anlaşılır olsun diye açıyorum, bazen karışıyor. Sıhhı izin, hava değişimi gibi şeyler askerlik süresinden düşmez derken yani askerliğinizi uzatır. Normal izniniz ise uzatmaz. Normal askerlik süresinden sayılır.

Eğer izin verilirse (MEB sınavları hariç kişisel izinler) onların yol ücretlerini de karşılıyorlar mı?
Maalesef hiç duymadım bunu, bilgim yok.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…