Askerlik Yoklama Gecikmesi Para Cezası

Makaleler
3
Merhabalar. Yoklama tarihini 2 gün ile kaçırıp geç gittim. Gittiğimde tecil işlemi yaptırdım. Bana geç geldiğin için 150 lira civarı ceza gelecek ödersin bir şey olmaz dediler. Az veya çok 1 yıl civarı oldu ve ceza gelmediği için bir e-devlete bakayım dedim. Ceza tecilden tahmini 5-10 ay sonra gelmiş. Son ödeme tarihi geçeli ise 5 ay olmuş. Sanırım cezayı bana değil direk muhtara vermişler. Benim geldiğinden haberim yoktu ama resmi olarak muhtar kabul edince ben kabul ettim sayılıyormuş.
Bu 151 TL 5 ay gecikmeli olarak ödenince faizi ne olur? Ayrıca bunu internetten ödeyebilir miyim?

Bildiğim kadarıyla vergi dairesine ödeniyor. Bu cezalar sürekli faiz alır ödemezseniz hayatınız boyunca sizi takip eder ileride üstünüze taşınır taşınmaz bir mal kalırsa faiziyle birlikte oradan tahsil edilir. Eğer bekçi veya polis sizi durdurup uygulama yaparsa GBT'den asker kaçağı olarak gözükürsünüz ve size yoklama kaçağı tutanağı imzalatırlar bu imzadan sonra 15 gün içinde askerlik şubesine gitmelisiniz.

Cezalar ise şöyle:

Süre (1 yıldan sonra)Kendiliğinden gelenlerYakalanarak getirilenler
0-4 ay296 TL1.187 TL
4 ay-1 yıl593 TL2.376 TL
1-2 yıl890 TL3.564 TL
2-3 yıl2.079 TL5.943 TL
3-4 yıl3.268 TL8.320 TL
4-5 yıl4.456 TL10.696 TL
5-6 yıl5.645 TL13.073 TL
6-7 yıl6.833 TL15.450 TL
7-8 yıl8.022 TL17.829 TL

Son düzenleme:
Yoklama kaçağı değilim. Üniversite öğrencisiyim. Üzerimde motosikletim var. Defalarca çevirme ve GBT'ye girdim. Bir sıkıntı yok. Sizin attığınız cezalar başka bir şey. Ben sadece yoklama tarihine geç kaldım ve tecili 2 gün geç yaptırdım.

Ben cezayı zaten ödeyeceğim ama bu ceza geleli aylar olmuş. Buna faiz işlemiş midir? Eğer faiz işlediyse 151+ kaç olmuştur? Ona göre aklımda bir fiyat olsun ona göre hazırlıklı gideyim. Sonuçta öğrenci adamız.

Düzenleme: Sizin attığınız tablodaki cezalar 1 yıldan sonra geçerli sanırım.

Şu an bulunduğunuz ilin çınar vergi dairesine gidip 151₺'yi yatırmanız ardından askerlik şubesine gitmeniz gerekiyor. Vergi dairesinde 151₺ nin üzerinde bir ücret ödemezsiniz. PTT gibi işlem ücreti alıyorlarsa onu ödersiniz. Askerlik şubesine gitmenizi istememin sebebi 2 gün için mi 151₺ ceza ödediğinizi sorarsınız.

Son düzenleme:
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…