Askerlik yoklaması, bedelli başvurusu ve üniversite kayıt süreci nasıl olur?

Vieira38

Decapat
Daha fazla  
Öerhaba, askerlik hakkında bazı sorularım var. Cevaplarsanız çok sevinirim.

30 Eylül 2003 doğumluyum. 31 Aralık 2025'te yoklamam bitiyor. Bu tarihten itibaren asker kaçağı oluyorum. Bu sene YKS'de tercih yapmadığım bir senaryoda, tecil hakkım olmayacağı için yoklama vermek zorunda kalacağım.

1) 31 Aralık'tan önce yoklama verip 2026 Kasım veya aralık celp dönemini seçersem ve bu celp dönemlerinden biri çıkarsa; ben aynı yıl eylül ayında üniversite kazanırsam kayıt yaptırabilir miyim? Kayıt yaptırabiliyorsam, askerliğim tecil olur mu?

2) Diyelim ki bana mayıs celp dönemi çıktı (yani sınavdan önce). Bu durumda bedelli askerliğe başvurursam, askerlik 2027'ye ertelenir mi?

3) Bedelliye başvurdum ve 2027'ye ertelendi diyelim. Aynı şekilde 2026'da üniversite kazandım. Kayıt yaptırabilir miyim?

4) Kayıt yaptırabiliyorsam, kayıt işleminden sonra askerliği tecil ettirip bedelli ücretini geri alabilir miyim?

5) Genelde hangi celp dönemleri daha yoğun oluyor? Kasım-aralık celp dönemini seçersem çıkma ihtimali nedir?

Çok uzun oldu, kusura bakmayın. Şimdiden teşekkür ederim, iyi günler dilerim.

Son düzenleyen: Moderatör:
öerhaba, askerlik hakkında bazı sorularım var. Cevaplarsanız çok sevinirim.

30 Eylül 2003 doğumluyum. 31 Aralık 2025'te yoklamam bitiyor. Bu tarihten itibaren asker kaçağı oluyorum. Bu sene YKS'de tercih yapmadığım bir senaryoda, tecil hakkım olmayacağı için yoklama vermek zorunda kalacağım.

1) 31 Aralık'tan önce yoklama verip 2026 Kasım veya aralık celp dönemini seçersem ve bu celp dönemlerinden biri çıkarsa; ben aynı yıl eylül ayında üniversite kazanırsam kayıt yaptırabilir miyim? Kayıt yaptırabiliyorsam, askerliğim tecil olur mu?

2) diyelim ki bana mayıs celp dönemi çıktı (yani sınavdan önce). Bu durumda bedelli askerliğe başvurursam, askerlik 2027'ye ertelenir mi?

3) bedelliye başvurdum ve 2027'ye ertelendi diyelim. Aynı şekilde 2026'da üniversite kazandım. Kayıt yaptırabilir miyim?

4) kayıt yaptırabiliyorsam, kayıt işleminden sonra askerliği tecil ettirip bedelli ücretini geri alabilir miyim?

5) genelde hangi celp dönemleri daha yoğun oluyor? Kasım-aralık celp dönemini seçersem çıkma ihtimali nedir?

Çok uzun oldu, kusura bakmayın. Şimdiden teşekkür ederim, iyi günler dilerim.

Hocam askerlik şubesine gidip sınava gireceğini söylediğinde tecil ediyorlar 1 sene çoğu arkadaşım 3 4 senedir gitmiyor.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı