Merhaba, yaşım 19. Ben 6 aylığına açık lisemi dondurmuştum ama, önümüzdeki sene üniversiteye gidecektim. Ama askerlik yoklaması geldi ve benim açık lise kaydımı yaptırmam ocak ayında mümkün. Yoklamanın son tarihi 31 Aralık. Ne yapmalıyım? Beni askerliğe alırlar mı?
31 aralıktan önce kaydını yenileyip tecil işlemlerini yaptırman gerekiyordu. Ama yine de ocağın hangi gününde kaydını yenileyeceğine göre de değişir. Yoklama günü geldikten sonra 1 hafta falan geçince herhangi bir problem olmuyor. Ama geç kalırsan işin rengi değişebilir. Zira şubatta ilk celp gönderiliyor. Ama senin iş aralığın sonuna kaldığı için celp tarihi mayıs falan da olabilir. Ocağın kaçında kaydını yenileyeceksin?
31 aralıktan önce kaydını yenileyip tecil işlemlerini yaptırman gerekiyordu. Ama yine de ocağın hangi gününde kaydını yenileyeceğine göre de değişir. Yoklama günü geldikten sonra 1 hafta falan geçince herhangi bir problem olmuyor. Ama geç kalırsan işin rengi değişebilir. Zira şubatta ilk celp gönderiliyor. Ama senin iş aralığın sonuna kaldığı için celp tarihi mayıs falan da olabilir. Ocağın kaçında kaydını yenileyeceksin?
Zaten aile hekimine muayene olmadan seni sınıflandırmazlar. Ama sen yine de geç kalma. Yoklama kaçağına düşersen tecil işlemleri yapmayabilirler. 31 aralıktan 2 hafta sonra falan kaçağa düşeceğini sanmıyorum.
Ben de 19 yaşındaydım, ben de aynı yaşta tecil yaptırmaya uğraşmıştım. Ne günlerdi. Şimdi 25 yaşına geldim, ve askerden geleli 4 yıl oldu. Zaman hızlı geçiyor.
Zaten aile hekimine muayene olmadan seni sınıflandırmazlar. Ama sen yine de geç kalma. Yoklama kaçağına düşersen tecil işlemleri yapmayabilirler. 31 Aralıktan 2 hafta sonra falan kaçağa düşeceğini sanmıyorum.
Ben de 19 yaşında açık lisedeydim, ve ben de aynı yaşta tecil yaptırmaya uğraşmıştım. Ne günlerdi. Şimdi 25 yaşına geldim, ve askerden geleli 4 yıl oldu. Zaman hızlı geçiyor.
Abi şimdi benim ne yapmam gerektiğini anlatır mısın rica etsem şu anda sinir ve stresden okuduğumu bile anlayamıyorum, bir de kavramlar yabancı. Anlatırsan çok sevinirim
Abi şimdi benim ne yapmam gerektiğini anlatır mısın rica etsem şu anda sinir ve stresden okuduğumu bile anlayamıyorum, bir de kavramlar yabancı. Anlatırsan çok sevinirim
Sakin ok, pek öyle çetrefilli bir süreç değil Kayıt yenileme açıldığı anda direkt AÖL kaydı yaptır. Sonra E Devlet'ten EK-C2 diye bir öğrenci belgesi var, onun çıktısını al. Sonra doğru askerlik şubesine git, ben tecil yaptırmak istiyorum de ve bu belgeyi teslim et. Sana 1 yıl tecil hakkı tanıyacaklar. Ben bu işlemleri yoklama kaçağı değilken yaptırmıştım, sorun çıkmamıştı. Ama senin kayıt tarihin belirsiz, ve bu süreçte kaçak durumuna düşebilirsin. Kaçak durumuna düştükten sonra tecil işlemleri yapıyorlar mı onu bilmiyorum maalesef. Ama sorun çıkacağını sanmam.