Askerlikte celp dönemi ertelenir mi?

dorasti

Hectopat
Merhaba, erkek arkadaşımın 2025 şubatta celp dönemi geliyor. Kendisi lise mezunu ve çalışıyor. Bu sene üniversite sınavına girecek. Tahminimce YKS kayıt tarihleri 24-25 Mart gibi olacak. Sınava gireceğini gerekçe göstererek erteleyebiliyor muyuz ya da ertelememiz için ne yapmamız lazım?

Merhaba, erkek arkadaşımın 2025 şubatta celp dönemi geliyor. Kendisi lise mezunu ve çalışıyor. Bu sene üniversite sınavına girecek. Tahminimce YKS kayıt tarihleri 24-25 Mart gibi olacak. Sınava gireceğini gerekçe göstererek erteleyebiliyor muyuz ya da ertelememiz için ne yapmamız lazım?
Şuan okumuyorsan ve üniversiteye kayıt olana kadar da zamanı geliyorsa mecburen gitmen gerekiyor çünkü sınav sonrası bir yere yerleşmek ağustosu buluyor

Erkek arkadaşınız MEB aracılığıyla yapılan okuduğu için otomatik tecil süresinin sonrasında kendisi gidip erteleme talep ettiyse olmaz. Çünkü ertelemiş ve sürenin sonuna gelinmesine rağmen mezun olduğu okulun bir üst okuluna kayıt yaptırmamış. Fakat kendisi bireysel olarak herhangi bir tecil uzatma talebinde bulunmadıysa gidip sınava hazırlandığını ve okuluna devam edeceğini, bu yüzdende tecil ettirmesi gerektiğini asal (askeralma) personellerine söylerse 1 yıl uzatırlar. Ben önlisans okuyup bitirene kadar herhangi bir tecil talebinde bulunmadım. Mezun olduğum tarihten itibaren 1 yıl kadar daha tecilliydim sistemde otomatik olarak. ASAL bölge başkanlığına gidip DGS sınavı ile lisans okuyacağımı ve sınavdan önce tecilimin bittiğini bundan dolayı tecil süremin uzatılmasını istediğim söyledim ve 1 yıl uzattırdım.

Erkek arkadaşınız MEB aracılığıyla yapılan okuduğu için otomatik tecil süresinin sonrasında kendisi gidip erteleme talep ettiyse olmaz. Çünkü ertelemiş ve sürenin sonuna gelinmesine rağmen mezun olduğu okulun bir üst okuluna kayıt yaptırmamış. Fakat kendisi bireysel olarak herhangi bir tecil uzatma talebinde bulunmadıysa gidip sınava hazırlandığını ve okuluna devam edeceğini, bu yüzdende tecil ettirmesi gerektiğini asal (askeralma) personellerine söylerse 1 yıl uzatırlar. Ben önlisans okuyup bitirene kadar herhangi bir tecil talebinde bulunmadım. Mezun olduğum tarihten itibaren 1 yıl kadar daha tecilliydim sistemde otomatik olarak. ASAL bölge başkanlığına gidip DGS sınavı ile lisans okuyacağımı ve sınavdan önce tecilimin bittiğini bundan dolayı tecil süremin uzatılmasını istediğim söyledim ve

Erkek arkadaşınız MEB aracılığıyla yapılan okuduğu için otomatik tecil süresinin sonrasında kendisi gidip erteleme talep ettiyse olmaz. Çünkü ertelemiş ve sürenin sonuna gelinmesine rağmen mezun olduğu okulun bir üst okuluna kayıt yaptırmamış. Fakat kendisi bireysel olarak herhangi bir tecil uzatma talebinde bulunmadıysa gidip sınava hazırlandığını ve okuluna devam edeceğini, bu yüzdende tecil ettirmesi gerektiğini asal (askeralma) personellerine söylerse 1 yıl uzatırlar. Ben önlisans okuyup bitirene kadar herhangi bir tecil talebinde bulunmadım. Mezun olduğum tarihten itibaren 1 yıl kadar daha tecilliydim sistemde otomatik olarak. ASAL bölge başkanlığına gidip DGS sınavı ile lisans okuyacağımı ve sınavdan önce tecilimin bittiğini bundan dolayı tecil süremin uzatılmasını istediğim söyledim ve 1 yıl uzattırdım.
Daha önce herhangi bir erteleme talebinde bulunmadı bu sene süresi doldugu için gitmek zorundaydı. Yani şimdi ASAL'a gidip üniversite sınavına girmek için 1 yıl daha tecil süresini uzatabiliyor değil mi? Ve sınavı kazanırsa okul bitene kadar askerlikle herhangi bir ilişkisi olmayacak?

Okul bitene kadardan ziyade okul için savunma bakanlığının uzattığı süre kadar uzatılacak. Yani 4 yıllık bir bölüm için örnek veriyorum 5 yıl tecil ediliyorsa o 5 yıl içerisinde bitirmesi gerek, bitiremezse ekstra uzatılamaz.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı