Askerlikte Kimler Rütbe Atlayabilir?

168182

Kilopat
Merhaba, şunu merak ediyorum. Askere gittikten sonra (hızlıca rütbe atlamak için) askeri okul bitirmek gerekiyor mu? Askeri okul bitirmediğimiz halde tüm ömrümüzü verirsek istenilen yere gelebilir miyiz? Yani tüm zorlu görevlere gönüllü olarak gidersek rütbe atlayabilir miyiz?

Askeri okul bitirmeden sözleşmeli askerlik ile TSK'da çok yükselemezsin. Yaşın ve tecrüben tutup sınav/eğitimleri geçtikten sonra yükselmek tabii ki var ancak en dipten başladığın için tabii ki geç yükseleceksin.

Eğer yaşın tutuyorsa astsubay meslek yüksekokulu ya da harp okulu kazanmaya bak sınavlara girerek.

"Hızlıca" rütbe -yani rank- atlamak için yüksek XP veren görevleri yapmak gerekir. Yan görevlerle çok oyalanmamak lazım.

Yahu askeri okul dediğin artık tek bir şey kaldı, MSÜ. Subaylık için lisans mezunu olma şartı var. MSÜ mezunu olmana bile gerek yok. Assubaylık için lise diploması yeterli.

Detaylar: SUBAY SİCİL YÖNETMELİĞİ

Askerî okullara gitmeden de asker olabilirsin ve istenilen yerlere gelebilirsin. Gerekli şartları karşılıyorsan sözleşmeli er olarak da başvurabilirsin, muvazzaf subay olarak da. Sivil okullardan mezun olan kişiler general ya da Genelkurmay Başkanı olamaz diye bir kısıtlama yok. Sadece kurmaylık ile ilgili bir kısıtlama var.

Subaylıktan başlarsanız. En fazla yüzbaşı olabiliyorsunuz. Askerde bana öyle söylenmişti.

Teşekkür ederim. Üniversite sonrası plan yapıyorum.
Subaylıktan başlarsanız. En fazla yüzbaşı olabiliyorsunuz. Askerde bana öyle söylenmişti.
Biraz daha araştırayım, sağ olasınız.
Teşekkürler. Tecrübe puanlarını alırsam güzel olur.

Son düzenleme:
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…