Askerlikten muaf olmak için düz taban derecesi nasıl öğrenilir?

BlackArch

Hectopat
10 dereceden az olması gerekiyormuş araştırdığım kadarıyla. Özel doktora gitsem dereceyi ölçebilir mi yoksa ilgilenmez mi ? Bu konuda muaf alan ya da bilgisi olan var mı ?

10 dereceden az olması gerekiyormuş araştırdığım kadarıyla. Özel doktora gitsem dereceyi ölçebilir mi yoksa ilgilenmez mi? Bu konuda muaf alan ya da bilgisi olan var mı?

Doktora giderseniz röntgen çekilen ayağınızın derecesini ölçecek. Ancak 10 derece ve altı olmanız çok düşük bir ihtimal çünkü piyasadaki tüm düz tabanlar neredeyse esnek düz taban. 10 derece ve altı sert düz taban sayılıyor sizin de esnek düz taban olmanız çok yüksek ihtimal. Bu arada Kalkaneus açısından bahsediyorum.

Çok fazla kişi düztaban sebebiyle askerlikten muaf oluyor hocam o zaman onlar neden muaf ediliyor ?

Çok fazla kişi düztaban sebebiyle askerlikten muaf oluyor hocam o zaman onlar neden muaf ediliyor?

Hocam siz askerlikten muaf mı olmak istiyorsunuz onu bir öğrenebilir miyim?

Çok fazla kişi düztaban sebebiyle askerlikten muaf oluyor hocam o zaman onlar neden muaf ediliyor ?
hocam 10 derece altı elenme sebebide çok nadir bir şey o sert düz tabanlık

Hocam siz askerlikten muaf mı olmak istiyorsunuz onu bir öğrenebilir miyim?

hocam 10 derece altı elenme sebebide çok nadir bir şey o sert düz tabanlık
Hocam 1 km yürüsem bile ayağıma kramp giriyor fena ağrıyor yani kesinlikle bir anomali var o sebeple muafiyeti araştırıyorum.

Hocam 1 km yürüsem bile ayağıma kramp giriyor fena ağrıyor yani kesinlikle bir anomali var o sebeple muafiyeti araştırıyorum.
Dereceniz düşük olabilir o zaman. Size yapmanız gereken şeyleri söyleyeceğim:

1 - Parmak ucunuzla ayağa kalkın, biraz belirgin şekilde kavis oluşuyorsa,
2 - Oturduğunuzda kavis oluşuyorsa,
3 - Ayağınızı içinize büktüğünüzde düztaban yok oluyorsa

Bu 3 ünden 2 tanesi bile olsa esnek düztabansınız demektir. Eğer kavis çok az veya hiç belli olmuyorsa bu söylediklerimi yaptıktan sonra rijit düztabansınız demektir ve kalkaneus açınız 10 dereceden daha azdır.

Nedeni ise sert (rijit) düz tabanlarda sorun ayak kemiğinde olduğu için asla kavis oluşmaz.

hocam merhabalar, benim de ayaklarım havadayken kavis çok az belli oluyor. Feci ağrılar yaşadım. 8 derece civarı çıktı. Heyet biraz inat etti erteleme verdi. İnsaflı bir heyete denk gelirseniz ve 10 derecenin altındaysanız muaf olursunuz yüksek ihtimalle.

Kiminin hiçbir sorunu yok direkt muaf veriyorlar . Size neden 8 derece olmasına rağmen yasal olarak muaf vermeleri gerekirken öyle yaptılar ki hocam ? Ülkede cidden adalet yok.

Kiminin hiçbir sorunu yok direkt muaf veriyorlar. Size neden 8 derece olmasına rağmen yasal olarak muaf vermeleri gerekirken öyle yaptılar ki hocam? Ülkede cidden adalet yok.

Hocam doktor muafsın dedi heyet 5 madde var 3 tanesi tutuyor seneye bakacağım dedi. Halbuki ağrılar şiddetli ve 10 derece altı olması yeterliydi. Ameliyatla bile kalıcı bir çözümü yok bu rahatsızlığın. Üstüne üstlük ölçümler yanlış yapıldı sonradan başka bir doktor fark etti yanlışlığı. Şimdi aynı stresi seneye yaşayacağım. Heyet sırasında benden daha iyi durumda olanlar bile muaf almıştı duyduklarıma göre. Siz siz olun ölçüm sonuçlarından sonra ölçümü bir de kendiniz yapın. Çok saçma sapan işler dönüyor. Hakkımı helal etmiyorum ben

Benim bastığım anda kavis gidiyor, normalde ufak da olsa bi kavis gözüküyor fakat 5 10 dakika yürüdükten sonra ağrılar başlıyor belime vuruyor. Radyolojik görüntülerim şöyle. Bana düz tabansın evet dedi ama açısını ölçmedi. Uzun süre yürümek aşırı derecede ağrı yapıyor. Ertesi gün zar zor yürüyorum.

Radyolojik görüntüleriniz benimkine benzer miydi?

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…