Askerlikten muaf olmak

Makaleler
1
Daha fazla  
Merhabalar. Ben 99/1 celpteyim. Ilk başlarda muayene için Aile hekimimize gittik ve 2 soru sordu, sonra psikiyatriye yönlendirdi (madde bağımlılığı şüphesi -ki yok ben de-). Psikiyatri de pek bir şey demedi ve "elverişlidir" dedi. Başka doktora da gözükemedik.
Ben acemi birlikte Bilecik'te, 2 hafta yaptım askerliği. 2. Hafta da depoda nöbet geçirdim (epilepsi). Revire kaldırıldıktan 1 gün sonra normal izin hakkımdan 1 hafta kullandım. Birkaç tane hastalığımın olduğundan haberim yoktu (şimdilik). Bu sırada annem ile Nöroloji doktoruna gittik (ne olduğunu bilmiyorduk). Gittikten sonra MR ve EEG raporlarını istedi doktor. Verdik ve Epilepsi teşhisi konuldu. Ayrıca beynimde araknoid kist olduğu ortaya çıktı. Kist, biraz büyümüş. Doktor 6 ay da bir kontrole gitsin dedi. Bu olaydan 1-2 hafta üst üste nöbet geçirdiğim oldu. Doktora tekrar gittik (nöroloji) ve beni heyete yolladı. Heyet ise "şubesinden heyet için tekrar sevk kağıdı alması gerekiyor. Durumu çürüğe benziyor" falan dedi. Usta birliğine Konya'ya gidince sevk kağıdı aldım ve tekrar muayene olacağım.
Sizlere sorularım şunlar.

1-Bende aşırı halsizlik var. Kemik erimesi de olabilir.
Yani eşya kaldıramıyorum, aşırı güçsüzlük var.

2- Araknoid kisti, kendi isteğimle aldırmak istiyorum, aldırabilir miyim?

3- EEG sonuçları, epilepsi olsan bile normal cikabilir demişlerdi.

Arkadaşlar şimdi benim muaf olmam gerekiyor.
Doktorlar, beni muaf edemez diye korkuyorum. Çünkü ruhen ve nedenen rahatsızlıklardan dolayı askerliğimi yapamam.

Nasıl muaf olabilirim? Doktorlar muaf etmek istemez diye korkuyorum.

Doktorlara ve Komutanlara söylesem "Ben askerliğimi yapamam, çok rahatsızlığım var" falan filan diye, çare etmez mi? Ağlasam sızlasam?

Geçmiş olsun öncelikle ancak bu konuyu buraya açman biraz saçma olmuş. Sitede % 90 askerliğini yapmayan kullanıcı vardır eminim. O yüzden çok farklı çok absürt cevaplar alabilirsin iyice kafan karışır. İkilemde kalırsın iyice Çürük raporu almak eskisi kadar kolay değil 15 Temmuz dan sonra Karar Hükmünde Kararnameler ile zorlaştırıldı. Askerliğe elverişli değildir raporu alabilmen için, İlk önce bulunduğun birlik de revir e çıkışının sağlanmasını iste ardından hastane sevk olayı gerekli işlemleri zaten hastanede gerçekleştiriyorlar. Heyetin karşısına çıkıyorsun ama doğal ol karşılarına çıktığında kendini sıkma farklı hal ve hareketlere girme onlara doğal kimliğinle görün elbet durumunu anlayacaklardır. Dediğim gibi ancak tetkiklerden sonra bu sonuca varırlar. Hemen öyle bunu çürüğe ayıralım diye çürük raporu vermezler. Benim askerlik dönemimde esrarcısımı dersin kendine jilet atanımı dersin hiç bir sonuca varamadılar 2 3 hafta disko ya gönderiyorlardı paşa paşa 18 ay askerliklerini tamamladılar Allah yardımcın olsun.

Hocam Epilepsi olsa bile muaf olmak zorundayım değil mi? Doktor muaf yapmak istemez diye korkuyorum.

Hocam Epilepsi olsa bile muaf olmak zorundayım değil mi? Doktor muaf yapmak istemez diye korkuyorum.

Doktor normal doktor değil Rütbeli doktor onlar. Komutan yani kişiye özel muamele yapmıyorlar eğer ciddi bir sorunun var ise zaten muaf ederler. Ama risk görmezlerse muaflık durum söz konusu olmaz.

Doktor normal doktor değil Rütbeli doktor onlar. Komutan yani kişiye özel muamele yapmıyorlar eğer ciddi bir sorunun var ise zaten muaf ederler. Ama risk görmezlerse muaflık durum söz konusu olmaz.
Nasıl yani? Benim dediğim normal doktorlar. Nöroloji uzmanı teşhisi koyan.

Bir de araknoid kist var beynimde. Kendi isteğimle aldırabilir miyim? Yani ameliyat olabilir miyim?
Ayrıca evet, askerden sevk alarak gittim hastaneye; Heyet tekrar muayene olmamı istiyormuş falan dedim.

Nasıl yani? Benim dediğim normal doktorlar. Nöroloji uzmanı teşhisi koyan.

Bir de araknoid kist var beynimde. Kendi isteğimle aldırabilir miyim? Yani ameliyat olabilir miyim?

Kardeşim sen çok yalnış gelmişsin ya Ben doktor değilim, onları nasıl yanıtlayayım senin muaf raporunu normal doktor veremez, askeriyenin belirlediği hastaneye gidip orada komutan olan doktorlar uygun görür ise heyet karşısına çıkıp oradaki tetkik sonuçlarına göre sana çürük raporu verirler. Ameliyatlık bir iş değil bu ameliyat olayım askerlik den muaf olayım olayı felan tırt yani ayrıca askerlik den neden bu kadar korkuyorsunuz anlam veremedim ben bu vatana 18 ay hizmet verdim.

Heyet tekrar dan muayene olmamı istiyormuş geçerli bir cevap değil Öyle bir olay var ise zaten size verilen rapor da ne olması gerektiği yazılır direk ona göre zaten tedavi uygularlar senin demen ile iş yapılmaz.

Ben korkmuyorum. psikolojik ve fiziksel rahatsızlıklarım var kimseyle anlaşamıyorum ki :/

Ben korkmuyorum. psikolojik ve fiziksel rahatsızlıklarım var kimseyle anlaşamıyorum ki :/

Anlaşırsın anlaşırsın ben ne psikolojik sıkıntıları olan asker gördüm ne yazdım adam kendini jiletliyordu tüm vucudunu yinede paşa paşa 18 ay askerliğini yaptırdılar tabi onun 6 7 ayı diskoda geçti Benim zamanımda askerlik daha zordu. Simdi ki askerlikler tatil.

Hocam ben askerliğimi yaparken aynı mangadan arkadaşımdan birisi epilepsi hastasıydı sizin gibi. Sizin kadar ileri değildi sanıyorum ama yine de sıkıntılı bir arkadaştı. Muaf etmediler. Ama çok da yüklenmiyorlar, silahlık nöbetinde veriyorlar genelde ya da kantine veriyorlar. Muafiyet almak eskisi kadar kolay değil.

Peki hocam elverişli değildir derlerse daha çok işlem yapılacak mı?

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…