Asosyal olmak

Nami

Decapat
Gece gece sıkıldım diye 'erkekler soruyor ' konusuna göz gezdirmek istedim ve gezdikçe kendimi tuhaf hissettim. Herkes ne bileyim 'nasıl açılırım?', "birinin benden hoşlandığını nasıl anlarım?", 'nasıl konu bulabilirim?', "ret yer miyim?" gibi konular açmış. Aslında ben asosyal tam sayılmam. Başlığıda dikkat çekmek için böyle yazdım. İstesem sosyal olabilecek biriyim ama üzerimde bir boş vermişlik var. Eskiden bende bu tarz konular açan insanlar gibiydim. İşte sürekli arkadaşımı dürterek "benden hoşlanıyor mudur, nasıl konu açarım, nasıl konuşmayı ilerletebilirim, yakışıklı mıyım?" tarzı ergence hareket ederdim ama son 1 yıldır neyi düşünsem amaan boş ver deyip geçiyorum. Yani eskiden sürekli sevgili yapmak isteyen ben artık kızların yüzüne bile bakmıyorum. Eskiden sürekli kızlarla konuşmak isteyen ben "konuşmak isteyen kız gelir konuşur benimle" diyorum. Eskiden saçıma başıma dikkat eden, özen gösteren ben "zaten bu halimi kim görecek? Sanki beni görenle evleneceğim" kafasıyla ne bulduysam giyinip çıkıyorum. Eskiden sürekli ders çalışan, 11. sınıfa kadar hep ilk 3'te gelen ben (yani ya sınıf 1.si ya sınıf 2.si ya da sınıf 3.sü oluyordum) 11'den sonra dersi saldım ve ilk senemde 180k, ikinci senemde 140k yaptım. Eskiden en az 4 vakit namaz kılıyordum ama şimdi cumaya bile en son kaç ay önce gittim. Eskiden sosyal aktivitelere katılırdım ama şimdi saçma geliyor. Eskiden arkadaşlarımla 40-45 dakika telefonla konuşurdum şimdi WhatsApp'tan konuşmak bile gelmiyor içimden. Eskiden oyun bağımlısıydım şimdi bir tane oyunum yok telefonda. Eskiden sosyal medyada gezinirdim şimdi girmiyorum bile girsem de 5-10 dakikada sıkılıp bırakıyorum. Eskiden araştırma yapmıyordum şimdi hala "araştırma yapsam ne olacak sanki atomu parçalayacağım, şurada ölüp gideceğim neyime yarayacak genel kültür" tarzı cahil bir düşünceyle yine araştırma yapmıyorum . Cahilim yani neyse...
Aslında baktığında yazdıklarımın hepsini yapabilirim. Bu yazdığım gereksiz öz güven değil. Yapabilirim çünkü yaptım o kapasite/potansiyel var bende ama artık hiçbir şey için isteğim kalmadı. Bu bir psikolojik sorun mu onu da bilmiyorum. Uyku düzenim pert oldu bir gün 10 saat bir gün 4 5 saat bir gün 7 saat uyuyorum. Zaten uyumadan önce yatakta en az bir 15 20 dakika uyuyamıyorum çünkü beynim motor gibi sürekli çalışıyor ve sürekli çok saçma alakasız düşünceyi görüntüyü gözümün önüne getiriyor.
Böyle bir içimi dökmek istedim. Belki benim gibi olan biri bunu görürse bilsin ki yalnız değilsin. Senin gibi bir *şey* burada da var ve bu yazıyı yazıyor.
Haftaya üniversiteye başlayacağım ve gerektiği yerde sosyal gerekmediğinde de asosyal olacağım. İlginç bir şekilde bu durumumu daha çok seviyorum. Alıştığımdan mıdır bilmem ama yalnız olmak artık daha güzel geliyor 1 yıldır. Bu düşünce yapısında olduğum için evlenmeyi, sevgili yapmayı çok düşünmüyorum. Umarım Allah hakkımda hayırlısı neyse onu verir. Ben böyle her şeyi boş vermiş şekilde yaşamaya devam edip ölümümü bekleyeceğim. Hepinize hayatınızda başarılar diliyorum.

Son düzenleyen: Moderatör:
Uyku saatlerinizi düzene getirirseniz daha dinç ve enerjik hissedeceksiniz. Onun dışında bir spora (yüzme , fitness , basketbol gibi) gidebilirsiniz. Kitap okumak da sizi daha sakin bir hâle getirecektir. Her gece en az yarım saat kitap okusanız faydası büyük olur. Biraz da hayatı akışına bırakırsanız çok rahatlarsınız. Herşeyi kafaya takmamaya çalışın. Herşey olacağına varır. Siz yine de çabalayın.

Hocam işin kötü tarafı bu halimden zevk alıyorum. Böyle bir durumdan kurtulmanın yollarını biliyorum. Dediğim gibi hep böyle değildim. İstesem yine sosyal olurum, dediklerini yaparım ama yapmak istiyorum. Böyle yaşayıp böyle ölmek istiyorum.

Depresyon da olabilir misiniz ?

Depresyon da olabilir misiniz ?
Yani son 1 yıldır depresyonda olabilecek bir durum yaşamadım. Ne olduysa bu sene öyle durduk yere oldu ve benim içinde sıkıntı olmayınca devam ettim böyle yaşamaya.

Yani son 1 yıldır depresyonda olabilecek bir durum yaşamadım. Ne olduysa bu sene öyle durduk yere oldu ve benim içinde sıkıntı olmayınca devam ettim böyle yaşamaya.
Böyle yaşamayı seçtiyseniz bunu bir sıkıntı olarak görmüyorsunuzdur.

Daha umursamaz, hiç bir şey yapmak istemeyen adama dönüşmüşsünüz. Yalnızlığı tercih ediyorsunuz. Ama boş durmak depresyona sürükler. Tavsiyem umursamaz olun, umursamaz olan insanlar her zaman yaşamdan daha fazla keyif alırlar. Asosyal olun olmayın farketmez fakat hobilerinizi bulup onlarla ilgilenmeye çalışın boş kalmayın. Asosyal insanların sosyal insanlara göre daha fazla vakti vardır. Daha fazla eğlenir, kendinizi geliştirebilirsiniz.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…