melihgokdeniz
Femtopat
Daha fazla
Kesinlikle katılıyorum. Sitenin pahalılığını arkasındaki emek belirliyor.Sitenin pahalılığını kullanıldığı yazılım dili belirlemez, ne için kullanılacağı belirler.
Örneğin siteyi yaptıran e-ticaret yapıp ürün satacaksa pahalı olur, standart bir biz kimiz sitesi hazırlanıyorsa ucuz olur gibi. Web sitesi yapıp satmak para kazandırmıyor artık ama farklı yönlere ilerlemelisin.
İhtiyaca göre değişiyor. Ama PHP + Laravel + Node.JS'in üzerine Vue.JS veya React eklenirse dediğiniz gibi zaten çoğu proje rahatlıkla tamamlanabiliyor.Yerinde olsam PHP'den, Laravel'den, NodeJS'den geliştiririm kendimi.
farklı yönler olarak ne mesela haftada 3 gün staj görüyorum stajda kendimi geliştirmem için zaman veriyolar o süreyi yazılım yaparak geçiriyorum web alanında kalmak istiyorum ama hala kafamda sori işaretleri var şimdi asp le mi yazmak php le mi yazmak bana bi detaylı anlatın kendi alanında avantaj dezavantajSitenin pahalılığını kullanıldığı yazılım dili belirlemez, ne için kullanılacağı belirler.
Örneğin siteyi yaptıran e-ticaret yapıp ürün satacaksa pahalı olur, standart bir biz kimiz sitesi hazırlanıyorsa ucuz olur gibi. Web sitesi yapıp satmak para kazandırmıyor artık ama farklı yönlere ilerlemelisin.
Bende senin gibiyim, 3 gün staj görüyorum 2 gün okula gidiyorum.farklı yönler olarak ne mesela haftada 3 gün staj görüyorum stajda kendimi geliştirmem için zaman veriyolar o süreyi yazılım yaparak geçiriyorum web alanında kalmak istiyorum ama hala kafamda sori işaretleri var şimdi asp le mi yazmak php le mi yazmak bana bi detaylı anlatın kendi alanında avantaj dezavantaj
Bunun en büyük nedeni ülkemizde yazılım alanında startuplaşan çok fazla kurumun olmaması. Tabiki startup kurumlar var bunun en büyük örneği Getir. Ama yerleşmiş kurumsal şirketlerin sayısına göre çok daha az oluyor.Merhaba konuyu biraz hortlatmış gibi olacağım ama en azından benim gibi uzun zaman sonra denk gelen arkadaşlar için benim de bir açıklamam bulunsun. Şuanda Laravelde gerçekten iyi bir seviyedeyim. Çalıştığım şirket için bir Web uygulaması yazdım, muhasebenin ve mağazaların arasında geçen ciro tutanakları ile ilgili. Şuanda bu uygulama işimizi gayet iyi görüyor fakat daha da geliştirmek istediğim zaman problemlerle karşılaşıyorum. Mesela muhasebe personelinin veritabanında kayıtlı ciro datalarını düzenli ve hücre biçimli şekilde bir Excel dosyasına aktarma işini yaptırmak istiyorum. Yaptırıyorum fakat çok ekstra uğraşıyorum. Bunun gibi daha çok fonksiyon eklemem gerekiyor bu uygulamaya fakat gözüm kesmiyor. C# üzerinde Excel kütüphaneleri araştırdığımda çok daha kullanışlı ve istediğimi elde edebileceğim şeyler olduğunu gördüm. Bu yüzden uygulamayı asp.net mvc'ye çevirme kararı aldım. Çalıştığım şirket zaten tamamen Microsoft uygulamaları ile çalıştığı için aslında en baştan asp.net kullanmam gerekiyordu fakat kendi kendime "koskoca php de excele biçimli bir şekilde data aktarımı yapılır yaaa saçmalama" dediğim için yanılmış oldum. Laravel ve asp.net arasında daha çok araştırma yapmam sonrasında da şu sonuca ulaştım, Türkiye'de ki kurumsal şirketlerin %90'ı Microsoft teknolojileri ile çalışıyor, ama yurt dışına baktığımızda bu oranın aynısını Linux tabanlı teknolojilerde görüyoruz. Yani kısacası memleketimizde yazılım konusunda iş bulmak istiyorsan c#'dan şaşma. Evrensele açılmak istiyorsan Python, Php gibi diğer dillerde kendini geliştirebilirsin. İnternette ki yazılım iş ilanlarına da baktığında bu dediğimin doğru olduğunu göreceksin. Bizdeki oyun geliştirme şirketleri bile mesela unity kullanırken yurt dışında unreal engine'ın daha yaygın olduğunu görebilirsin. Bu bir c# ve diğerleri savaşı
Ülkemizde oyun alanı özellikle Mobilde çok yükselişte ve iyi konumda. Genel dünya top 10 da(Haftalık veya aylık bazda) ülkemizden birçok oyunlar çıkıyor. Oyun alanında yatırım alan ve startuplaşıp şirketleşen çok firma var. Neyse bu bilgiden sonra neden C# seçildiği aşikar olmalı.Bizdeki oyun geliştirme şirketleri bile mesela unity kullanırken yurt dışında unreal engine'ın daha yaygın olduğunu görebilirsin.